Fem skarpe om Skills: DM er et godt udstillingsvindue

Fem skarpe om Skills: DM er et godt udstillingsvindue

Tekst: Christian Riis Kistrup. Foto: Per Daugaard

I en lille artikelserie op til DM i Skills i januar svarer tre uddannelseskonsulenter fra Byggeriets Uddannelser på fem spørgsmål om erhvervsuddannelserne og Skills.

Vi slutter af med John Hvass, der er uddannelseskonsulent for Struktør-, Brolægger- og Tagdækkeruddannelsen samt Isoleringsfaget.

Hvorfor skal unge vælge en erhvervsuddannelse inden for byggeriet?

En erhvervsuddannelse giver gode muligheder for at arbejde både med sine hænder og med sin kreativitet. Der findes masser af spændende erhvervsuddannelser, ikke mindst inden for byggeriet. Man kan desuden via EUX kombinere en erhvervsuddannelse med gymnasiale fag, så dem, der også har hang til det mere boglige, kan bygge på det håndværksmæssige.

Hvad er styrkerne ved DM i Skills? 

DM i Skills sætter fokus på erhvervsuddannelserne og kan give unge mennesker, der står foran at skulle vælge uddannelse, et godt indblik i de mange muligheder. Ved DM i Skills er en lang række erhvervsuddannelser samlet på ét sted, så det er oplagt for unge - og deres forældre - at lægge vejen forbi.

Hvorfor er konkurrenceelementet i Skills vigtigt?

At deltage i en konkurrence giver motivation, og konkurrencen skærper ens evner. Kun de bedste er med i konkurrencen, og konkurrenceelementet er blandt andet af den grund interessant for dem, der besøger DM i Skills som uddannelsessøgende.

I hvor høj grad mener du, at DM i Skills har en positiv indvirkning på tilmeldingen til erhvervsuddannelserne?

DM er et godt udstillingsvindue for erhvervsuddannelserne, og jeg tror, at begivenheden og dens mange aktiviteter kan smitte af på unge, der har en interesse for en særlig retning inden for erhvervsuddannelserne.

Hvad glæder du dig mest til at opleve ved DM i Skills 2018? 

Det er altid spændende at se dygtige mennesker konkurrere inden for deres fag og vise deres fag frem. Faglig stolthed er vigtig, ikke mindst i byggefagene, og den skinner i høj grad igennem under DM i Skills. Det ser jeg frem til i Herning i januar.

 
Læs også
Fem skarpe om Skills: Alle vil vinde

Fem skarpe om Skills: Byggeri går ikke af mode

 

Kort om DM i Skills
DM i Skills er danmarksmesterskabet for unge fra erhvervsuddannelserne, herunder byggeuddannelserne. Arrangementet afholdes årligt. Næste DM finder sted i Herning i perioden 18. – 20. januar 2018.

Under DM konkurrerer cirka 300 unge deltagere om at blive landets bedste inden for deres fag.

Først og fremmest har de unge her mulighed for at vise deres talent frem, ligesom konkurrencen er et udstillingsvindue rettet mod ikke mindst grundskoleelever, der kan få øjnene op for erhvervsuddannelserne og de talrige muligheder, de mange fag indeholder.

DM i Skills er Danmarks største uddannelsesbegivenhed. Ved DM i januar 2017, der fandt sted i Aalborg, besøgte næsten 55.000 mennesker mesterskabet i løbet af de tre dage, det varede.

John Hvass, uddannelseskonsulent for Struktør, Tagdækker, Brolægger og Teknisk Isolatør

John Hvass, uddannelseskonsulent for Struktør, Tagdækker, Brolægger og Teknisk Isolatør