Fem skarpe om Skills: Byggeri går ikke af mode

Fem skarpe om Skills: Byggeri går ikke af mode

Tekst: Christian Riis Kistrup. Foto: Per Daugaard

I en lille artikelserie op til DM i Skills i januar 2018 svarer tre uddannelseskonsulenter fra Byggeriets Uddannelser på fem spørgsmål om erhvervsuddannelserne og Skills.

Turen er kommet til Jacob Vad, der er konsulent for Træfagenes Byggeuddannelse.

Hvorfor skal unge vælge en erhvervsuddannelse inden for byggeriet?

Fordi byggeri ikke går af mode. Fordi der er mange muligheder; arbejde som udførende, blive formand, mellemleder eller selvstændig. Mulighed for at læse videre. Du får lov at bruge både hænder og hoved og opleve tilfredsstillelsen ved at lave noget håndgribeligt og synligt, der oven i købet kommer til at stå i mange år, og du kan sige: "Det har jeg lavet".

Hvad er styrkerne ved DM i Skills?

At rigtig mange uddannelser er med, og det på den måde bliver meget synligt, hvor mangefacetteret erhvervsuddannelsesområdet er.

Hvorfor er konkurrenceelementet i Skills vigtigt?

Konkurrenceelementet er vigtigt, dels fordi det er et mesterskab, og dels fordi det er en del af drivkraften for deltagerne. Ud over at de godt kan lide at nørde med deres fag, er det også en udfordring for dem at måle sig med hinanden og at løse opgaven på tid. Jeg tror ikke, at vi kunne engagere så mange elever på skoleplan, ved regionskonkurrencer og DM, hvis ikke det var en konkurrence, hvor du har muligheden for at blive Danmarksmester, og for de allerheldigste vinde en billet til WorldSkills. 

I hvor høj grad mener du, at DM i Skills har en positiv indvirkning på tilmeldingen til erhvervsuddannelserne?

Det er et langt sejt træk, så på kort sigt kun for den/de nærmeste skoler, men Skills har helt klart været med til at styrke omtalen af erhvervsuddannelserne og bidrage til positiv omtale.

Hvad glæder du dig mest til at opleve ved DM i Skills 2018?

Det samme som de foregående år: Alle de superdygtige og engagerede unge håndværkselever.


Læs også
Fem skarpe om Skills: Alle vil vinde

 

Kort om DM i Skills
DM i Skills er danmarksmesterskabet for unge fra erhvervsuddannelserne, herunder byggeuddannelserne. Arrangementet afholdes årligt. Næste DM finder sted i Herning i perioden 18. – 20. januar 2018.

Under DM konkurrerer cirka 300 unge deltagere om at blive landets bedste inden for deres fag.

Først og fremmest har de unge her mulighed for at vise deres talent frem, ligesom konkurrencen er et udstillingsvindue rettet mod ikke mindst grundskoleelever, der kan få øjnene op for erhvervsuddannelserne og de talrige muligheder, de mange fag indeholder.

DM i Skills er Danmarks største uddannelsesbegivenhed. Ved DM i januar 2017, der fandt sted i Aalborg, besøgte næsten 55.000 mennesker mesterskabet i løbet af de tre dage, det varede.

Jacob Vad, uddannelseskonsulent for Træfagenes Byggeuddannelse; Tømrer, Tækkemand og Byggemontagetekniker.

Jacob Vad, uddannelseskonsulent for Træfagenes Byggeuddannelse; Tømrer, Tækkemand og Byggemontagetekniker.