Nyheder

 • To formidable tømrere takker af

  To formidable tømrere takker af

  Sekretariatschef Torsten Lindum Poulsen og uddannelseskonsulent Jacob Vad har deres sidste arbejdsdage her i Byggeriets Uddannelser i denne uge. Selv om de begge gik på pension med udgangen af april, har vi haft fornøjelsen af deres hjælp ind til nu.

  Vi vil gerne sige kæmpestor tak for indsatsen til dem begge.

  Læs mere
 • Stort tillykke til de nyudklækkede nedrivere og maskinførere

  Stort tillykke til de nyudklækkede nedrivere og maskinførere

  Det er ikke kun studenterne, der bliver hyldet i disse dage. Byggeriets Uddannelser har været på Mercantec i Ulfborg, hvor de nye maskinførere torsdag den 23. juni afsluttede deres uddannelse, og herefter gik turen til Learnmark i Horsens, hvor vi i dag den 24. juni har fejret de nyudklækkede nedrivere.

  Stort tillykke til alle med deres uddannelse!

  Læs mere
 • Kronprinsesse Mary kom forbi Boss Ladies

  Kronprinsesse Mary kom forbi Boss Ladies

  H.K.H. Kronprinsesse Mary valgte i går at give en flot, royal anerkendelse til projektet Boss Ladies arbejde med at få flere kvinder ind i bygge- og anlægsbranchen.

  Således mødtes hun med 29 unge kvindelige håndværkere og ambassadører for Boss Ladies på byggepladsen "Nordvestpassagen" i København, hvor også tre af ambassadørerne holdt taler om de fordomme og potentialer, de oplever, som kønsminoritet i bygge- og anlægsbranchen.

  Se billeder fra dagen her. 

  Læs mere
 • "Man er jo ikke for gammel til at lære noget"

  "Man er jo ikke for gammel til at lære noget"

  "Jeg valgte at arbejde som murerarbejdsmand, fordi jeg trængte til at komme ud i friheden i stedet for at gå inde i en hal. Og selvom jeg er 53 år, så er man jo ikke for gammel til at lære noget," mener den tidligere pladesmed, Kent Haandbæk, der nu er uddannet murerarbejdsmand.

  Se filmen om Kent her.

  Læs mere
 • Lærepladsen.dk - stedet, hvor lærlinge og virksomheder kan finde hinanden

  Lærepladsen.dk - stedet, hvor lærlinge og virksomheder kan finde hinanden

  I den kommende tid afslutter mange elever deres grundforløb og leder efter en læreplads.

  Frem mod sommeren gør Børne- og Undervisningsministeriet derfor en ekstra indsats for at gøre opmærksom på deres portal Lærepladsen.dk for, at endnu flere lærlinge og virksomheder kan finde hinanden. Få mere information her og se blandt andet en god video, hvor en virksomhedsejer fortæller om det at have en lærling.

  Læs mere
 • Verdens vildeste brobygningsdyst på syv timer

  Verdens vildeste brobygningsdyst på syv timer

  Måneders forberedelse kulminerede i fredags, hvor 30 lærlinge opdelt i tre hold kæmpede det bedste, de havde lært, om at bygge den flotteste bro og vinde "Verdens Vildeste Brobyggere 2022". 

  Se billeder fra eventet her.

  Læs mere
 • Bæredygtighed og grøn omstilling på dagsordenen

  Bæredygtighed og grøn omstilling på dagsordenen

  Bæredygtighed og grøn omstilling er i den grad kommet på dagsordenen her i Byggeriets Uddannelser.

  Torsdag og fredag i sidste uge var DE GRØNNE SPYDSPIDSER af sted på tredje modul, og de er i fuld gang med at blive klogere og udvikle AMU-kurser, der kan opkvalificere håndværkere til bæredygtigt byggeri.

  Se billeder fra dagen her.

   

  Læs mere
 • Alpencup – vi er med i toppen af poppen inden for flisemureri

  Alpencup – vi er med i toppen af poppen inden for flisemureri

  Danmark skal for første gang i år med til konkurrencen Alpencup for flisemurere den 7. - 8. juli i Augsburg, Tyskland. Danmark er blevet inviteret med, fordi vi regnes for at være blandt de bedste nationer, når det drejer sig om flisemureri. 

  Vi har ét hold med bestående af nr. 1 og 2 ved flisemurerkonkurrencen til DM i Skills i Høng i år: Kenny Bech Bruun, tredobbelt DM-vinder, og Kristian Bach Hansen, som blev nr. 2. 

  Læs mere
 • Porebetonmontør: "Det er en fed branche"

  Porebetonmontør: "Det er en fed branche"

  ”Jeg gik arbejdsløs i halvandet år, og så fik jeg mulighed for at prøve noget nyt. Og det har jeg sådan set ikke fortrudt 12 år efter. Det er bare blevet bedre og bedre. Det er en fed branche, hvad det angår, for man kan ikke rigtig se sig færdigudlært, fordi der altid kommer noget nyt eller en anden måde at lave tingene på”, udtaler Michael Pedersen, som er porebetonmontør.

  Se filmen om Michael her.

  Læs mere
 • Fra 2023 kan man uddanne sig som struktør på Herningsholm

  Fra 2023 kan man uddanne sig som struktør på Herningsholm

  Struktørlærlinge er eftertragtede - også i Vestjylland, hvor flere lærepladser står tomme, da der har ikke været struktørlærlinge nok til at besætte dem.

  Det bliver der fra januar 2023 lavet om på, hvor Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier tilbyder skolestart på anlægs- og bygningsstruktøruddannelserne.

  Læs mere
 • Invitation til Verdens Vildeste Brobyggere

  Invitation til Verdens Vildeste Brobyggere

  Verdens Vildeste Brobyggere gentager succesen fra København sidste år og løber i år af stablen i Fredericia den 10. juni.

  Se 30 lærlinge dyste i brobygningens kunst! Hele dagen vil der være koncerter, interviews, stand-up, mad m.m., og der er gratis adgang for alle.

  Læs mere