Nyheder

 • Prøv vores brancheuddannelser på Roskilde Dyrskue i weekenden

  Prøv vores brancheuddannelser på Roskilde Dyrskue i weekenden

  På fredag den 31. maj og hele weekenden står Byggeriets Uddannelser klar igen på Roskilde Dyrskue med vores brancheuddannelser. Der vil være mulighed for at prøve uddannelserne af og tale med folk fra branchen - både skoler og virksomheder.

  Læs mere
 • Verdens Vildeste Brobyggere 2024 – en hyldest til de faglærte

  Verdens Vildeste Brobyggere 2024 – en hyldest til de faglærte

  3 hold skal bygge 3 broer på 7 timer! Verdens Vildeste Brobyggere løber af stablen ved Fuglsang Sø i Herning fredag den 31. maj, hvor bl.a. håndværkerlærlinge og ingeniørstuderende skal arbejde sammen om at bygge den vildeste bro. Under eventet skal GF2-tømrerelever fra Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier prøve at slå rekorden på 22 minutter i at bygge en selvbærende da Vinci-bro i træ.

  Læs mere
 • Er du vores nye administrative medarbejder med flair for eventplanlægning?

  Er du vores nye administrative medarbejder med flair for eventplanlægning?

  Du bliver en del af vores administrative team, som består af 8 dygtige medarbejdere, der løser en lang række spændende administrative opgaver. Fx at planlægge og arrangere DM i Skills, godkende virksomheder til at uddanne lærlinge og behandle sager mellem lærlinge og virksomheder.

  Læs mere
 • "Forlæng tømreruddannelsen - fremtiden er her allerede"

  "Forlæng tømreruddannelsen - fremtiden er her allerede"

  Under overskriften ’Forlæng tømreruddannelsen – fremtiden er her allerede’ lavede Træfagenes Byggeuddannelse sammen med lærlinge fra NEXT en demonstration på Christiansborg Slotsplads i sidste uge. Tømrerlærlingene har brug for fire ekstra uger på hovedforløbet for at få kompetencer og ekspertise inden for højhusbyggeri og elementbyggeri i træ.

  Læs mere
 • iPraxis-forløb dækker træfagenes målpinde ind og skaber vidensdeling

  iPraxis-forløb dækker træfagenes målpinde ind og skaber vidensdeling

  Undervisningsmateriale kan være dyrt og tidskrævende for hver enkelt erhvervsskole at udvikle, og derfor har Det Faglige Udvalg for Træfagenes Byggeuddannelse sammen med Byggeriets Uddannelser og Praxis startet et projekt sidste år, hvor man samarbejder om at få udviklet og delt undervisningsmaterialer på træfagenes hovedforløb. 

  Læs mere
 • Håndværkere skal være bæredygtighedsambassadører

  Håndværkere skal være bæredygtighedsambassadører

  Værdibyg og Aarsleff er gået sammen om at udvikle og afprøve et nyt koncept, hvor håndværkere med et kompetenceløft og et klart mandat kan agere ambassadører for bæredygtighed på deres respektive bygge- og anlægsprojekter. Sammen med Byggeriets Uddannelser udvikles et kursusforløb, som bl.a. skal give håndværkerne viden om bæredygtige tiltag.

  Læs mere
 • Bygningsstruktørerne har fået deres eget landshold

  Bygningsstruktørerne har fået deres eget landshold

  - Hvis vi gerne vil vinde medaljer, skal vi have fat i den bedste og næstbedste i hele landet, ellers vinder vi ingen medaljer, udtaler Peter Schmidt Rasmussen, som sammen med ARKIL's Lars Eriksen er initiativtager til det første landshold for bygningsstruktører. Landsholdet var samlet for første gang i sidste uge.

  Læs mere
 • Kom til konference, hvor generation Z har ordet

  Kom til konference, hvor generation Z har ordet

  Fællesfonden inviterer til konference, hvor man retter blikket mod bygge- og installationsbranchens fremtidige arbejdskraft og giver ordet til ungdommen. Kom med og bliv klogere på generation Z og deres forventninger til fremtiden.

  Læs mere
 • STB-fagets 'grand old man', John Hvass, går på pension

  STB-fagets 'grand old man', John Hvass, går på pension

  John Hvass, Byggeriets Uddannelsers uddannelseskonsulent på STB-området gennem 11 år, går nu på pension. Vi er mange kolleger, der er triste, for du har sat et kæmpe aftryk, der vil blive husket af os alle. 

  Læs mere
 • Grønt kursus for håndværkere: 'Støj, støv og affald'

  Grønt kursus for håndværkere: 'Støj, støv og affald'

  I år skal mere end 250 håndværkere fra de to virksomheder Enemærke & Petersen a/s og MT Højgaard Danmark på et helt nyt todages AMU-kursus i ’Støv, støj og affald’. Kurset er udviklet, så det både afspejler entreprenørernes behov og er afstemt med krav i DGNB og Svanemærket. 

  Læs mere
 • Erhvervsskoler kan søge midler til grønne forkæmpere

  Erhvervsskoler kan søge midler til grønne forkæmpere

  Erhvervsuddannelserne spiller en helt central rolle i den grønne omstilling af dansk erhvervsliv. En ny pulje fra Villum Fonden giver nu erhvervsskolerne mulighed for at søge midler til at uddanne unge, så de kan bidrage til et mere bæredygtigt samfund.

  Læs mere