Nyheder

 • Ny uddannelseskonsulent for STB- og Murer-, Stenhugger- og Stukkaturuddannelserne

  Ny uddannelseskonsulent for STB- og Murer-, Stenhugger- og Stukkaturuddannelserne

  Vi er glade for at kunne informere om, at Pia Skjøtt-Larsen har nu overtaget ansvaret som uddannelseskonsulent for Struktør-, Tagdækker- og Brolæggeruddannelserne efter John Hvass samt for Murer-, Stenhugger- og Stukkaturfaget efter Erik Fog Larsen.

  Pia Skjøtt-Larsen har siden 2018 været ansat i Byggeriets Uddannelser, hvor hun har haft ansvaret for en række projekter på efteruddannelsesområdet. Pia er oprindelig uddannet murer og har desuden en baggrund som bl.a. faglærer på både EUD og AMU.

  Læs mere
 • Ny Gør Noget-film med fokus på bæredygtighed

  Ny Gør Noget-film med fokus på bæredygtighed

  Gør Noget-kampagnen kører fuld fart frem her i januar og februar. Det Faglige udvalg for Træfagenes Byggeuddannelser har nu fået produceret en ny, flot film med fokus på bæredygtighed, som profilerer træfagene (tømrer, gulvlægger og tækkemand) i forhold til de mange unge, der har stor interesse i at bidrage til løsningen af fremtidens store udfordringer med global opvarmning og ressourceforbrug.

  Læs mere
 • Gør Noget-kampagnen: Ambitiøs, social eller kreativ?

  Gør Noget-kampagnen: Ambitiøs, social eller kreativ?

  Rekrutteringskampagnen Gør Noget kører på højtryk her i januar og februar, hvor de unge skal bestemme sig for, hvad de vil være. Den 5. januar blev tre nye videoer med en personlig vinkel lagt på SoMe for de unge på 13-17 år.

  De personlige videoer skal tiltrække målgruppen med temaer som kreativitet, ambitioner og fællesskab. 

  Læs mere
 • Udvid din faglige viden og tag på Master Skills i uge 5 og 6

  Udvid din faglige viden og tag på Master Skills i uge 5 og 6

  Ved at sætte det gode, gamle AMU-system i en ny ramme forsøger 3F og Dansk Industri i samarbejde med skolerne at skabe en tradition for at tage til fagligt servicetjek i uge 5 og 6 hvert år.

  Om du er murer, tømrer eller struktør, får du muligheden for at lære det nyeste inden for dit fag sammen med andre dygtige faglærte.

  Læs mere
 • Nyt, tværfagligt iPraxisforløb til faget Rulle- og bukkestillads

  Nyt, tværfagligt iPraxisforløb til faget Rulle- og bukkestillads

  Rulle- og bukkestillads er et tværfagligt iPraxisforløb, der er udviklet til faget Rulle- og bukkestillads, opstilling mv. Faget er et overgangskrav til hovedforløbet på bygge- og anlægsuddannelserne, hvilket vil sige, at eleverne skal bestå faget for at få deres grundforløbsbevis.

  Indholdet i faget er det samme som for AMU-kurset af samme navn, men iPraxisforløbet er tilpasset EUD-elever.

   

  Læs mere
 • Kurset "Vejen som arbejdsplads – certifikat" - nu med AMU-prøve

  Kurset "Vejen som arbejdsplads – certifikat" - nu med AMU-prøve

  BAI har sammen med Vejdirektoratet besluttet at omlægge prøven til kurset 47136 Vejen som arbejdsplads – certifikat” til en AMU-prøve. Den nye AMU-prøve er udviklet af faglærere fra det fagligt ansvarlige jobområde og kvalitetssikret af erfarne faglærere fra andre af BAIs godkendte skoler.

  Læs mere
 • AMU-prøver i ”varmt arbejde” - nu også på engelsk

  AMU-prøver i ”varmt arbejde” - nu også på engelsk

  AMU-prøver i "varmt arbejde" er nu blevet oversat til engelsk og ligger samme sted som de danske prøve- og rettevejledninger.

  Læs mere
 • Forskningsdogmefilm til undervisere

  Forskningsdogmefilm til undervisere

  Videncenter for Cirkulær Økonomi i Byggeriet har lavet nogle forskningsdogmefilm, hvor vi kommer helt ind i forskernes auditorium og får svar på spørgsmål om bl.a. miljøskadelige stoffer. Filmene er relevante for undervisere sent i uddannelsesforløbet samt for alle, der interesserer sig for bæredygtighed, renovering og genbrug.

  Læs mere
 • Nye AMU-modulprøver til kloakrørlæggeruddannelsen

  Nye AMU-modulprøver til kloakrørlæggeruddannelsen

  Der er udviklet og godkendt AMU-modulprøver til kloakrørlæggeruddannelsen – som et muligt alternativ til de eksisterende AMU-prøver”, fortæller uddannelseskonsulent Mette Brock Jensen fra Byggeriets Uddannelser. ”Udvikling af modulprøverne har haft fokus på en mere praktisk tilgang til afdækning af kompetencerne. Modulprøverne er mere praksisnære og praktisk tilrettelagt.”

  Læs mere
 • Manualer til digitale AMU-prøver - BAI

  Manualer til digitale AMU-prøver - BAI

  For at understøtte skolerne i gennemføre digitale prøver har BAI sammen med Learnmark og EUC Nord udviklet manualer, der giver udførlig vejledning i at oprette og gennemføre digitale AMU-prøver i samspil med skolernes respektive administrative systemer.

  Læs mere
 • Ny direktør for Byggeriets Uddannelser

  Ny direktør for Byggeriets Uddannelser

  Byggeriets Uddannelser får ny chef fra 1. januar 2022, hvor Louise Pihl tiltræder som direktør.

  ”Louise Pihl har stor erfaring med både bygge- og anlægsbranchen og uddannelsesområdet, og hun er kendt for at kunne drive en udvikling, derfor er hun et rigtig godt match for Byggeriets Uddannelser”, siger formand Claus von Elling.

  Læs mere