Bygningsstruktør

Bygningsstruktør

Bygningsstruktøren har et varieret arbejde med skiftende arbejdssteder og med afvekslende, spændende opgaver. Forskallingsarbejde udføres ofte i træ, så kan du lide at arbejde i træ, er det her måske uddannelsen.

Bygningsstruktøren skaber bygningsværker i beton. Bygningsstruktøren bygger boliger, fabrikker, skoler, havne, broer og meget meget mere.

Uddannelsen indeholder bl.a. at du lærer praktisk brug af IT på en byggeplads og i teoriundervisning på skolen. Du skal også være indstillet på at arbejde i højden, idet du vil få uddannelse i at opbygge og nedtage arbejdsstilladser i en højde på over 3 meter. 

I fremtiden bliver det ikke mindst kvaliteten af arbejdet, som vil være afgørende for, hvem der klarer sig i branchen.

Der vil blive brug for endnu flere veluddannede unge - også til nye opgaver og projekter, hvor det er vigtigt at kunne arbejde kvalificeret med mange forskellige materialer. Og det er netop det, bygningsstruktøruddannelsen kan: at give dig en meget alsidig uddannelse, hvor du lærer at arbejde med både beton, træ, stål, glas, jern og plast.

Med svendebrevet i hånden kan du gå direkte i job og skabe dig en karriere i en privat eller offentlig entreprenørvirksomhed. Du vil også have gode faglige forudsætninger til at starte egen virksomhed.

Mød Gry, der er i gang med at uddanne sig til bygningsstruktør

Uddannelsesinfo

Varighed:

EUD: Inkl. grundforløb 1 og 2, fra 4 år til 4 år og 6 måneder, afhængig af startdato.

EUX: Inkl. grundforløb 1 og 2, fra 4 år og 6 måneder til 5 år, afhængig af startdato.

Yderlig information: www.ug.dk
Afsluttende hovedforløbsskole: AMU Nordjylland, Mercantec, Aarhus Tech, Learnmark Horsens, AMU Vest, EUC Syd Sønderborg, AMU Fyn, Next – Uddannelse København - Glostrup, Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser, CELF, EUC Sjælland – Næstved, Roskilde Tekniske Skole, ZBC – Selandia, Herningsholm Erhvervsskole
Forpraktik: Ja
EUX: Ja
Mulighed for skolepraktik: Ja
Videreuddannelse:

Med et svendebrev har du adgang til uddannelserne byggetekniker, kort- og landmålingstekniker og bygningskonstruktør. Hvis du har gennemført uddannelsen som EUX-elev, har du adgang til enten ingeniør- eller arkitektuddannelserne afhængig af din fagkombination.

En gennemført erhvervsuddannelse, med eller uden eux, giver også ret til at tage gymnasiale suppleringsfag og dermed opfylde adgangsbetingelserne til en række videregående uddannelser.