Stukkatør

Stukkatør

Stukkaturfaget giver mulighed for at kombinere kunstneriske og kreative evner med et solidt håndværk. En stukkatør lærer først og fremmest at lave stuk til lofter i gips eller kalk. Men mange andre former for udsmykning som søjlebeklædninger, balustre på trapper og altaner, springvand og fuglebade indgår i uddannelsen.

En uddannet stukkatør skal kunne udføre de forskellige stukkatørdiscipliner inden for nybyggeri, byfornyelse og især bygningsrestaurering. Langt den største del af stukkatørens arbejde består af reparations- og restaureringsarbejde på offentlige bygninger fx kirker og slotte samt private ejendomme.

Det er vigtigt, at du har både kreative og kunstneriske evner, da du under uddannelsen kommer til at arbejde med skitsering af arkitektoniske og skulpturelle bygnings- og anlægsdele, perspektivisk afbildning, skyggelægning og croquistegning.

På skolen undervises i fag som afformning, stukteknik og tegningslære herunder digital tegning i AutoCAD. Samtidig undervises i fotografisk registrering. Blandt de almene fag er bygningshistorie og samfundsfag.

Uddannelsesinfo

Varighed:

Uddannelsen varer fra 4 år til 4 år og 6 måneder, inklusive grundforløbet

Yderlig information: www.ug.dk
Afsluttende hovedforløbsskole: EUC Sjælland – Næstved
Forpraktik: Nej
EUX: Nej
Mulighed for skolepraktik: Nej
Videreuddannelse:

Som udlært stukkatør kan du videreuddanne dig i flere forskellige praktiske og teoretiske fag.

En gennemført erhvervsuddannelse, med eller uden eux, giver også ret til at tage gymnasiale suppleringsfag og dermed opfylde adgangsbetingelserne til en række videregående uddannelser.