Udviklingsredegørelser med fokus på grøn omstilling og bæredygtigt byggeri

Udviklingsredegørelser med fokus på grøn omstilling og bæredygtigt byggeri

Uddannelserne i Byggeriets Uddannelser ændrer sig og bliver meget grønnere. Der er nye bekendtgørelser og uddannelsesordninger på vej med beskrivelser af de mange ændringer, der er behov for i vores uddannelser, når fremtidens lærlinge skal kunne understøtte den grønne omstilling og bygge bæredygtigt. Ministeriet har kigget på vores ønsker, og i disse dage er vi ved at sende de sidste udkast til nye bekendtgørelser til ministeriet.

Der bliver ændringer på både grundforløb og hovedforløb. Vi har været igennem uddannelserne med tættekam og har integreret alle de nye kompetencer, som blev anbefalet i de analyser, COWI og Rambøll har lavet for os om kompetencer til bæredygtigt byggeri. Du kan få et indtryk af, hvad lærlingene frem over kommer til at lære meget mere om, ved at kigge på kompetencehjulet for bæredygtigt byggeri herunder.

Nogle af ændringerne går på tværs af uddannelserne, for der er rigtig mange elementer i bæredygtighed, som gælder mange af fagene i byggeriet. Men der er også behov for nye fagspecifikke kompetencer, og på tømreruddannelsen er der behov for yderligere fire ugers skoleundervisning, så fremtidens tømrerlærlinge kan lære at lave træbyggeri i højden. Vi ved endnu ikke, om der bliver bevilliget fire uger mere, men 3F og DI arbejder hårdt på det.

Kompetencehjul for bæredygtigt byggeri

Kompetencehjul for bæredygtigt byggeri