Nyt iPraxisforløb om Byggepladsindretning og affaldshåndtering

Nyt iPraxisforløb om Byggepladsindretning og affaldshåndtering

Nyt iPraxisforløb
iPraxisforløbet Byggepladsindretning og affaldshåndtering er et nyt, tværfagligt forløb til murer-, tømrer- og struktør- og brolæggeruddannelsernes hovedforløb.

Forløbet tager udgangspunkt i, at man som håndværker skal kunne indrette en mindre byggeplads ud fra givne retningslinjer, så arbejdet på pladsen kan udføres så hensigtsmæssigt som muligt og fuldt forsvarligt mht. sikkerhed, sundhed, arbejdsmiljø, færdsel, affaldssortering mv.

Ved at løse mindre opgaver tilegner eleverne sig først viden om bl.a.:

  • Arbejdspladsmodning.
  • Kontorer, skure og velfærd.
  • Tildannelsessteder og lagerareal.
  • Håndtering og sortering samt genanvendelse eller bortskaffelse af byggeaffald. 
  • Vinterforanstaltninger. 
  • Branchevejledninger.

Derefter bruger eleverne deres nye viden til at færdiggøre en situationsplan og indrette en byggeplads på situationsplanen. Situationsplan og byggepladsindretning skal indgå i elevernes afsluttende rapport sammen med begrundelser for byggepladsens indretning og argumentation for de valg, der er truffet.

Ved at arbejde med forløbet tilegner eleverne sig en solid teoretisk baggrund til efterfølgende at kunne arbejde bevidst og praktisk med byggepladsindretning og affaldshåndtering. Hvis muligt, er det oplagt at supplere forløbet med besøg på en byggeplads eller hos et affaldsselskab.   

Udover dette iPraxisforløb er der til de tværfaglige, uddannelsesspecifikke fag allerede udgivet forløbene Byggeri og arbejdsmiljø samt Byggeri og samfund. Et forløb til Byggeri og energiforståelse er under udvikling med forventet udgivelse forår 2021.

Adgang til forløbet
Skoler kan få adgang til forløbet på to måder:

  • Ved køb af fagpakke til det aktuelle fags hovedforløb.
  • Ved køb af B&A-pakke (hovedforløb) i abonnement.


Nærmere info om køb fås hos salgskonsulent Morten Lykke Nielsen, mln@praxis.dk / mob. 2222 7376

Læs mere om forløbet her