Analyse for aktuel beskrivelse af jobområdet inden for nedrivning og affaldshåndtering – herunder afdækning og kortlægning af de arbejdsmarkedsrelevante kompetencer

Analyse for aktuel beskrivelse af jobområdet inden for nedrivning og affaldshåndtering – herunder afdækning og kortlægning af de arbejdsmarkedsrelevante kompetencer

Efteruddannelsesudvalget for Byggeri/Anlæg og Industri har fokus på efteruddannelsesindsatsen for medarbejdere og ønskede at afdække det aktuelle kompetencebehov for medarbejdere i funktioner inden for nedrivning og affaldshåndtering. Den teknologiske, samfunds- og branchemæssige udvikling inden for området har bl.a. udmøntet sig i udviklingen af den nye brancheuddannelse til diamantskærer.

Brancheuddannelsens skoledel består af AMU-kurser på samme måde som brancheuddannelsen til nedriver. De to brancher har en del kompetencemæssigt fællesskab, og efteruddannelsesudvalget ønsker derfor at samle beskrivelsen af jobområderne og medarbejdernes kompetenceudvikling i en fælles kompetencebeskrivelse (FKB).

Efteruddannelsesudvalget har gennemført analysen til brug for en revision af den nuværende beskrivelse af jobområdet og de tilhørende arbejdsmarkedsrelevante kompetencer inden for jobområdet. Endvidere er medarbejdernes muligheder for kompetenceløft gennem efteruddannelse afdækket, så det er i tråd med både virksomhedens og medarbejdernes behov for kompetencer og kompetenceudvikling i jobfunktionen. Efteruddannelsesudvalget har udarbejdet en handlingsplan, der imødekommer analysens resultater.

Analysen er gennemført af ekstern konsulent Christina Brønd i samarbejde med Mette Brock Jensen, Uddannelseskonsulent i Byggeriets Uddannelser.

Se analysen og handlingsplanen her