Ny fugemontøruddannelse stiller Danmark skarpere

Ny fugemontøruddannelse stiller Danmark skarpere

Det første hold af kommende fugemontører har netop færdiggjort modul 1 på den nye fugemontøruddannelse. 18 elever er indskrevet på den halvanden år lange kontraktuddannelse, der indeholder ti skoleophold og udbydes på Learnmark i Horsens.

Jens Kirkegaard, uddannelseskonsulent i 3F, hilser uddannelsen velkommen.

I Danmark lever vi af kloge hænder og det er vigtigt at få uddannelsesdækket de forskellige behov, der også opstår internt i byggebranchen. Så det at få specialiseret fagområder er bestemt i vores interesse.

Foruden den grundlæggende fugeteori, skal de kommende fugemontører bl.a. specialiseres indenfor isolering, lufttæthed, materialehåndtering, fugning af betonelementer og vejbelægninger, der blot er nogle af de uddannelsesmål den nyligt godkendte ”FKB 2872 Fugearbejde med fleksible fugematerialer” indeholder.

Mange af vores medlemmer har et generelt ønske om, at de gerne vil dygtiggøre sig og passe på vores arbejdspladser. For arbejdet skal nok blive udført, men det skal udføres at kompetente faglærte og ikke af tilfældige. Det har betydning for den kvalitet af byggeri, vi vil have i Danmark.

Samtidig roser Jens Kirkegaard også Fugebranchen for deres engagement med at få den nye kontraktuddannelse stablet på benene.

Vi kan konkurrere på kunnen og dygtighed og det hjælper den nye fugemontøruddannelse også til.

 

Læs mere om den nye fugemontøruddannelse her.

Se også TV SYDs reportage om den nye uddannelse, hvor Peter Hjortdal Andersen fra Learnmark og Jens Peder Guldberg fra Fugebranchen under DI - Dansk Byggeri er interviewet. Reportagen finder du her