Struktørerne på banen

Struktørerne på banen

Henover det næste år vil indbyggerne i Toreby på Lolland blive præsenteret for struktøruddannelserne på en helt ny måde. Det Faglige Fællesudvalg for struktør-, brolægger- og tagdækkeruddannelsen har valgt at sponsorere et af de lokale fodboldhold på Lolland, Toreby-Grænge Boldklubs U17-drengehold. Således vil holdet det næste år have struktørlogo på trøjerne, struktøruddannelsen vil stå som sponsor på holdets hjemmeside, og på hjemmebanen i Toreby vil banderne være beklædt med ’blivstruktør’-reklamebannere.

Med sponsoratet ønsker Det Faglige Fællesudvalg i samarbejde med Det Lokale Uddannelsesudvalg og CELF at støtte lokalsporten og samtidig skabe synlighed og øge kendskabet til uddannelserne.

”Ved at sponsorere et lokalt ungdomshold, i dette tilfælde TGB, får vi de unge, som vi gerne ser flere af på vores uddannelser, til at promovere uddannelserne, der hvor de unge selv er. At det netop er unge, aktive og dygtige mennesker i de lokale sportsklubber hænger også godt sammen med de unge, aktive og dygtige elever, vi allerede har og ønsker flere af på byggepladserne,” fortæller uddannelseskonsulent i Byggeriets Uddannelser, John Hvass.

Sponsoratet af lokalsporten er et af de initiativer, der er iværksat i forlængelse af, at 3F og Dansk Byggeri har afsat midler til at fremme kendskabet og rekrutteringen til struktør-, brolægger og tagdækkeruddannelsen.

Har I en god idé?

Har I i de lokale uddannelsesudvalg eller skolerne en god idé til, hvordan kendskab og elevtilgangen kan øges på struktør- brolægger- og tagdækkeruddannelsen så kontakt Uddannelseskonsulent John Hvass. Rekrutteringsaktiviteter kan både være i form af sponsorater af jeres lokale ungdomshold, initiativer på brobygningsforløb, praktikpladsannoncer, sociale medieindsatser, byggepladsbesøg eller noget helt sjette.

Hvordan?

Det er enkelt at få økonomisk opbakning til aktiviteter. For at få del i midlerne skal I udfylde en hensigtserklæring. Det udfyldte skema godkendes af Det Faglige Fællesudvalg og det aftales mellem LUU/skolen og Det Faglige Fællesudvalg, hvordan den økonomiske opbakning falder.

Hvad er vigtigt?

For det faglige udvalg er det vigtigt, at:

  • LUU og skolen trækker i samme retning for at få flere til uddannelserne
  • I udnytter jeres lokale kendskab og netværk til at få flere til uddannelserne
  • I vælger de initiativer, I tror, vil have den største effekt

Hvordan kommer I videre?

I drøfter og aftaler i LUU og med skolen, hvilke initiativer I vil lave. Herefter kontakter I John Hvass for det videre forløb.