Skolesamarbejde sætter fokus på talentudvikling

Skolesamarbejde sætter fokus på talentudvikling

Der er fokus på talentudvikling i uddannelserne. Således har regeringen netop præsenteret en ny talentindsats, der skal sikre, at alle unge kan få opdaget og udviklet deres talent. Fem erhvervsskoler på Sjælland og Byggeriets Uddannelser er gået sammen om at afholde en fælles talentcamp for bygge- og anlægsuddannelser.

Talentcamp 2019

I uge 8 mødes 30 unge fra struktør-, tømrer- og mureruddannelserne  på Roskilde Tekniske Skole. Talentcampen er et samarbejde mellem Roskilde Tekniske Skole, CELF, EUC Nordvestsjælland, EUC Sjælland og ZBC med støtte fra Johannes Fogs Fond. Campen, der løber over en hel uge, fungerer både som en træningsmulighed for kommende DM i Skills-deltagere, men er samtidig et tilbud til alle dygtige murer-, tømrer- og struktørelever, der gerne vil udfordres i deres fag. I løbet af ugen vil der blive sat fokus på faglig fordybelse, og eleverne vil blive undervist og vejledt af engagerede undervisere.

Ideen med talentcamps er ikke ny for bygge og anlæg. Herningsholm Erhvervsskole har de sidste fem år i uge 27 afholdt sommercamp for dygtige elever inden for blandt andet murer- flisemurer og tømrerfaget. De gode erfaringer herfra danner også afsæt for talentcampen i Roskilde, hvor der samtidig lægges vægt på samarbejdet mellem de sjællandske erhvervsskoler.

”Vi har mange virkelig talentfulde unge elever i bygge- og anlæg. Det vil vi gerne anerkende og dyrke”

Sekretariatschef i Byggeriets Uddannelser, Torsten Lindum Poulsen, glæder sig over det øgede fokus på udvikling af talenter i uddannelserne:

”Vi har mange talentfulde unge elever i bygge- og anlæg. Det vil vi gerne anerkende og dyrke, både for den enkelte elevs skyld, men i høj grad også for både skolernes, fagenes og samfundets skyld. Vi har en tradition for at fejre talenter ved DM i Skills, og jeg glæder mig over at se, at talentudviklingen fortsætter og gentænkes i samarbejde med og på tværs af skoler og fag”.