Premiere på DM i Skills 2019: Virtual Reality lader de unge mærke faget, før de vælger uddannelse

Premiere på DM i Skills 2019: Virtual Reality lader de unge mærke faget, før de vælger uddannelse

Hvordan er det at arbejde – altså i virkeligheden? Dette spørgsmål stiller mange unge sig selv, når de skal vælge uddannelsesvej, og på DM i Skills 2019 i Næstved præsenterer Byggeriets Uddannelser et helt nyt svar på dette spørgsmål. Via 360 graders virtual reality (VR) video kan den unge nemlig tage plads i hovedet på den professionelle fagmand, og prøve arbejdet som murer, anlægsstruktør eller andre spændende jobs – uden at forlade Skills-området.

Oplev byggefagenes top 10 på egen krop

Med VR-brillen på hovedet kan man opleve den levende fortælling fra en rigtig fagperson. Man kan endda høre hans eller hendes betragtninger om håndværket og livet på byggepladserne - både hvad der er godt og hvad der er udfordrende ved jobbet.

”Med brugen af VR kan vi på en ny måde få fortalt, hvad de enkelte fag egentlig rummer. I en af filmene får de unge for eksempel oplevelsen af, hvorfor det er så fedt eksempelvis at være med til at bygge det nye Pandaanlæg i Zoologisk Have – også selvom det regner, og du skal stå tidligt op” fortæller en begejstret Rasmine Reeh fra Byggeriets Uddannelser.

”Byggeriet i Danmark blomstrer og skriger på arbejdskraft. Derfor satser Byggeriets Uddannelser på at inspirere de unge til at vælge nogle af de fag, hvor efterspørgslen er størst,” fortsætter hun.

”Vi har testet filmene på skoleelever, og her er det tydeligt, at VR-oplevelsen af byggepladserne og de arbejdsområder vores uddannelser kan føre til, appellerer til både drenge og piger. Vi kommer helt ind under huden på dem. Nu glæder vi os til at præsentere filmene til DM i Skills, hvorefter de forhåbentligt bliver taget godt i mod og brugt af uddannelsesvejledere rundt om i landet” slutter Rasmine Reeh optimistisk.

Virtual Reality som vejledningsværktøj i skolerne

Idéen med at bruge Virtual Reality i vejledningen af unge blev skabt i UU-centerregi, som et samarbejde mellem UU Center Syd og UU Nord under overskriften ’EDUaction’:

”EDUaction-konceptet er tænkt som et dialogværktøj til alle, som arbejder med vejledning eller uddannelse af unge. Vi oplevede i Ungdommens Uddannelsesvejledning, at mange unge slet ikke kendte til de gode muligheder for spændende praktikpladser og senere beskæftigelse inden for erhvervsuddannelserne” fortæller Søren Elnebo Lau, tidligere Centerleder og Næstformand i UU Danmark og nu direktør for FGU-Skolen Øst.

Erfarne kræfter bag filmene

Hovedkraften bag filmene er Jesper Roy fra Takeawalk, som i forvejen står bag flere banebrydende VR-projekter. Med på holdet er producer og manuskriptforfatter Peter Munch Andersen, prisvindende tekstforfatter Bo Bomuld Hamilton-Wittendorff samt skuespiller Nikolaj Steen, radiovært Iben Maria Zeuthen og professionel speaker Kristian ’Krede’ Pedersen, der lægger stemmer til filmene.

Oplev filmene på DM i Skills i Næstved d. 4. – 6. april på Byggeriets Uddannelsers prøv-mærk- og føl-stand. DM i Skills er åben fra 9.00 – 17.00 og der er gratis adgang alle dage.

 

I VR-filmen om anlægsstruktørerne får den unge mulighed for at opleve, hvordan man bygger en helt ny bydel op fra grunden.

I VR-filmen om anlægsstruktørerne får den unge mulighed for at opleve, hvordan man bygger en helt ny bydel op fra grunden.

Med VR-brillerne på får den unge mulighed for at være en af bygningsstruktørerne, der er ved at bygge det spritnye Pandaanlæg i Københavns Zoo.

Med VR-brillerne på får den unge mulighed for at være en af bygningsstruktørerne, der er ved at bygge det spritnye Pandaanlæg i Københavns Zoo.