Fordelsuddannelser 2020

Undervisningsministeriet har nu meldt ud, hvilke 38 uddannelser, der udbydes som  fordelsuddannelse.

Anlægstruktør, Bygningsstruktør, Brolægger, Tagdækker og Teknisk Isolatør er som tidligere år fordelsuddannelser, mens også Anlægsgartner, Greenkeeper, Murer, Stenhugger og Træfagenes Byggeuddannelser er kommet med i 2020.

Dermed er bygge og anlæg godt repræsenteret. Det er et tydeligt udtryk for, at der er god aktivitet og dermed særligt behov for at få flere til at vælge uddannelserne i branchen, hvilket både de faglige udvalg og brancheorganisationer bakker op om.

Fordelsuddannelser bliver særligt fremhævet i vejledningsindsatsen over for de uddannelsessøgende som gode valg med muligheder for at få en praktikplads. Dertil kan det udløse en økonomisk bonus for arbejdsgiverne året efter, hvis antallet af uddannelsesaftaler for året i den enkelte uddannelse klarer bestemte måltal.

Sekretariatschef i Byggeriets Uddannelser, Torsten Lindum Poulsen glæder sig over, at så mange af bygge- og anlægsuddannelserne nu er fordelsuddannelser:

Det er meget positivt, at endnu flere af vores uddannelser er udpeget til fordelsuddannelser. Dermed bliver uddannelserne fremhævede, og der kommer fokus på mulighederne – det er der brug for.
Branchen må sørge for, at de elever, der søger, kommer i virksomhedspraktik, så statussen som fordelsuddannelser bibeholdes i de kommende år.

Se listen over alle fordelsuddannelser her

Yderligere information om fordelsuddannelserne, find faktaark, grafisk illustration og materialer til informationsindsatser om fordelsuddannelser her:

https://www.uvm.dk/erhvervsuddannelser/uddannelser/overblik/fordelsuddannelser

Læs undervisningsministeriet pressemeddelelse her