Fem skarpe til EuroSkills-deltagerne: Gulvlægger

Fem skarpe til EuroSkills-deltagerne: Gulvlægger

Tekst: Rasmine Reeh, foto: Jane Gisselmann Mogensen

Gulvlæggerelev Emil Bay Graabeck Jensen, DR Gulve ApS, Mercantec, er klar til EuroSkills

Hvordan fandt du ud af, at det er gulvlægger, du vil være?

Emil: ”Det var egentligt lidt tilfældigt. Min far arbejder som fugefri-gulvmand, og efter at jeg havde arbejdet som arbejdsmand i samme firma i et års tid, blev det til en lærekontrakt, og så tog vi den derfra.”

Hvad betyder det for dig, at du skal repræsentere dit fag ved EM?

Emil: ”Det er stort at skulle være med til. Både selve oplevelsen, men også det at kunne være med til at booste faget og fortælle om og vise en erhvervsuddannelse. Det er jo helt vildt vigtigt med den mangel på elever, der er nu.”

Hvad er dine forventninger til selve opgaven?

Emil: ”Jeg føler mig rimelig klar. Jeg er mest nervøs for parket-opgaven, for det har jeg ikke så meget erfaring med. Vi er 6 lande, der dyster inden for gulv. Jeg har tidligere dystet mod den svenske deltager, og der var kun få point i mellem os - men jeg tror, at det nok skal gå meget godt.”

Hvordan har du forberedt dig?

Emil: ”Jeg har forsøgt at øve mig så meget som muligt. Jeg har øvet de forskellige dele af opgaven et par uger på skolen. Til selve konkurrencen kan de ændre den kendte opgave med op til 30% inden for linoleum-delen, men det er fint nok.

Herudover har jeg også skulle bruge tid på at forberede mig til min teoretiske svendeprøve, som jeg var til sidste tirsdags. Men det gik rigtig godt. Den praktiske del venter jeg med, til jeg kommer hjem.”

Hvad glæder du dig mest til?

Emil: "Jeg glæder mig til at komme i gang. Men jeg glæder mig også til at se, hvordan det går de andre på det danske hold."