Faglærerseminar om teknologi med fokus på vidensdeling og netværk

Faglærerseminar om teknologi med fokus på vidensdeling og netværk

Tekst og video: Rasmine Reeh

Træfagenes Byggeuddannelses samarbejdsudvalg blev etableret 2012 med det formål at rådgive det faglige udvalg om uddannelsens indhold og udvikling af tilhørende undervisningsmateriale, samt at fastsætte rammerne for svendeprøvens udformning, indhold og omfang.

Et af de seneste initiativer fra udvalgets side er en række af faglærerseminarer, der fremover skal afholdes hvert halve år. Seminarerne er et tilbud om opkvalificering af faglærere med udgangspunkt i de behov, som de uddannelsesansvarlige på skolerne oplever. Første seminar i rækken handlende om teknologi-faget, og løb af stablen d. 7. – 8. juni. Her mødtes tømrerfaglærere fra hele landet for både faglig og social sparring.

Uddannelseskonsulent for Træfagenes Byggeuddannelse Jacob Vad glæder sig over tiltaget:

”Det faglige udvalg er utrolig glad for, at der kraft af samarbejdsudvalget er kommet gang i et samarbejde om kursustilbud af lærerne.  Det betyder meget, at faglærerne får mulighed for at mødes på tværs af skolerne. Samarbejdsudvalget gør et flot stykke arbejde, og med et deltagertal på 30 faglærere fra 18 skoler har vi ramt et behov og seminaret må siges at være en succes.”

Vi har talt med Thomas Schlichting, arrangør af seminaret og afdelingsleder på EUC Nordvest, Uddannelseschef på EUC Nordvestsjælland Michael Elbo og tømrerfaglærer Rune Petersen fra Techcollege Aalborg om deres oplevelser med både seminaret, teknologi som fag samt betydningen af netværk og vidensdeling faglærere imellem:

Som en del af arbejdet med teknologifaget arbejdede faglærerne også med undervisningsplatformen iPraxis. Se og hør mere om iPraxis og didaktik, faglærernes erfaring og elevernes udbytte af undervisningsplatformen og –materialet