Hjemmesiden for efteruddannelse er forbedret

Hjemmesiden for efteruddannelse er forbedret


Tekst: Christian Riis Kistrup. Foto: Undervisningsministeriets Facebookside

Efteruddannelse.dk, tilmeldings- og ansøgningsportalen for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse, er netop blevet forbedret på en række punkter.

På portalen kan virksomheder såvel som kursister finde kurser, foretage tilmeldinger, ansøge digitalt om godtgørelse for Voksen- og Efteruddannelserne (VEU) samt få overblik over kursusaktiviteter og status for ansøgninger.

Derudover bruges efteruddannelse.dk af de uddannelsessteder, som udbyder kurserne, samt af a-kasserne, som administrerer VEU-ansøgningerne.

Nemmere navigation
Hjemmesiden er blevet mere intuitiv og overskuelig, så især mindre virksomheder og knap så erfarne brugere nemmere kan finde rundt i kursustilmeldinger, ansøgninger osv.

Portalen har desuden fået tilføjet en ny side, der viser søgeresultatet og samtidigt giver mulighed for at indsnævre søgningen, ligesom man nu kan få ansøgningsfristen for godtgørelse overført automatisk til sin kalender. Dermed påmindes man om at sende ansøgningen, inden fristen udløber.

En brugerundersøgelse har vist, at en række mindre virksomheder fandt efteruddannelse.dk vanskelig at bruge, og derfor har Styrelsen for It og Læring, som hører under Undervisningsministeriet, gjort sit til at forbedre portalen.

Har man brug for yderligere hjælp til at tilmelde og ansøge om VEU-godtgørelse, er det i øvrigt muligt at ringe til en hotline. Den får ca. 200 henvendelser om ugen og bliver således jævnligt benyttet.

Det er obligatorisk for virksomhederne at bruge efteruddannelse.dk.


Læs mere

Efteruddannelse inden for byggeriet