Nyheder

  • 11 murerlærlinge klar til DM efter ugers intensiv træning

    11 murerlærlinge klar til DM efter ugers intensiv træning

    Efter to ugers højintensiv træning er 11 murerlærlinge (med specialerne bygning og flisemurer) nu toptunede til at dyste på det kommende DM i Skills i denne uge. På onsdag den 17. april kl. 8.00 starter tre dages konkurrence i at blive Danmarks bedste murer og flisemurer.

    Læs mere
  • Skills 2024: Se anlægsgartnernes DM-opgave i animationen her

    Skills 2024: Se anlægsgartnernes DM-opgave i animationen her

    Så er DM-opgaven for anlægsgartnerfaget blevet offentliggjort! 10 anlægsgartnerlærlinge skal udføre den omfattende opgave på 21 timer til DM i Skills. Se den animerede version af opgaven her.

    Læs mere
  • DM-deltager: Blev helt forelsket i stråtag som lille

    DM-deltager: Blev helt forelsket i stråtag som lille

    - Da jeg var helt lille, så jeg Morten Korch-film. Jeg blev helt forelsket i stråtag og alt, der har med det at gøre, siger tækkemandslærling og DM-deltager Benjamin Gerberg Sell om sin tidlige fascination af tækkemandsfaget i videoen her.

    Læs mere
  • Gør noget nu-kampagneside får nyt look

    Gør noget nu-kampagneside får nyt look

    "Gør noget, der kan ses om 100 år..." Lyder det bekendt? Vi har siden 2019 kørt kampagnen "Gør Noget" for byggeriets erhvervsuddannelser med lækre film med mere på sociale medier - specielt henvendt til de unge på 13-24 år. Kampagnen har linket til siden gørnoget.nu, hvor de unge kan læse mere om de forskellige håndværksuddannelser. Siden har nu fået en gevaldig ansigtsløftning - se mere her.

    Læs mere
  • Velkommen til ny STB-konsulent Jannik Juul Nielsen

    Velkommen til ny STB-konsulent Jannik Juul Nielsen

    Velkommen til Jannik Juul Nielsen, der primo april er startet som konsulent for Det Faglige Fællesudvalg for Struktør-, Brolægger- og Tagdækkerfaget. Han tager over efter John Hvass, der stopper ultimo april for at gå på efterløn. 

    Læs mere
  • "Hvad skal jeg bruge det til - matematik, pi og omkreds? Det finder jeg virkelig ud af, jeg skal bruge i mit fag"

    "Hvad skal jeg bruge det til - matematik, pi og omkreds? Det finder jeg virkelig ud af, jeg skal bruge i mit fag"

    Som en optakt til DM i Skills, der løber af stablen den 18. - 20. april 2024 på Dyrskuepladsen i Roskilde, kan I møde DM-deltagere fra nogle af vores 13 konkurrencefag. Denne gang er det teknisk isolatørlærling Petcharat Kanjanasathit.

    Læs mere
  • Stort tillykke til alle nye svende i hele landet!

    Stort tillykke til alle nye svende i hele landet!

    Vi besøgte Roskilde Tekniske Skole den den 21. marts, hvor anlægsstruktørsvend Patrick Ziegler og bygningsstruktørsvend Tina Andersen samt resten af struktørholdet fik overrakt deres svendebreve. Se videoen fra ceremonien her.

    Læs mere
  • Ny Prøv-Mærk-Føl-stand: ”Vi har lyttet til de unge”

    Ny Prøv-Mærk-Føl-stand: ”Vi har lyttet til de unge”

    Byggeriets Uddannelser fik sidste år 2,5 millioner kroner i støtte af A.P. Møller Fonden til initiativet Grib Værktøjet, blandt andet til design af en spritny ”prøv, mærk og føl”-stand (PMF) til DM i Skills og andre events. Vores Skills-team har i samarbejde med Exponent og A.P. Møller Fonden derfor arbejdet målrettet gennem det sidste år på at skabe en stand med et nyt og moderne look med inddragelse af de unge i den kreative proces, men med samme gode ambitioner som før om at skabe et rum for erhvervsuddannelser og rekruttering.

    Læs mere
  • Nye anbefalinger skal tiltrække flere elever til struktørfaget

    Nye anbefalinger skal tiltrække flere elever til struktørfaget

    - Vi har supergode erfaringer, fordi vi præsenterer faget på en ligeværdig måde som de øvrige fag. Vores GF1-elever får lige så lang tid hos struktørerne som hos tømrerne og murerne. Eleverne får lov til at prøve tingene, som de gør på GF2, siger uddannelsesleder Stig Rasmussen fra EUC Sjælland. Vi har også talt med en anlægsstruktørfaglærer Luna Iburg fra ZBC om, hvilke anbefalinger de bruger for at tiltrække flere GF1-elever til struktøruddannelserne.

    Læs mere
  • Det første, rene kvindehold til DM i Skills for anlægsgartnerne: "Vi går efter at vinde - alt andet ville da være dumt!"

    Det første, rene kvindehold til DM i Skills for anlægsgartnerne: "Vi går efter at vinde - alt andet ville da være dumt!"

    Anlægsgartnerlærlingene Karen Hjortbak og Stine Møller Næsby fra AMU Nordjylland stiller op som det første, rene kvindehold nogensinde for anlægsgartnerfaget til DM i Skills i Roskilde i april. Se interviewet med dem her, hvor de fortæller om deres forventninger til Skills, kærlighed til anlægsgartnerfaget og sammenhold.

    Læs mere
  • Fokus på tilskudsmuligheder, når en virksomhed sender en medarbejder på AMU-kursus

    Fokus på tilskudsmuligheder, når en virksomhed sender en medarbejder på AMU-kursus

    Hvis du har modtaget nyhedsbrev fra fx BygTek eller Dagens Byggeri for nylig, så har du måske set en annonce om at opgradere dine medarbejdere og få tilskud. Den er en del af en indsats, som vi hos Byggeriets Uddannelser laver sammen med AMU-skolerne, hvor vi den næste måned sætter fokus på tilskudsmulighederne, når en virksomhed eller mester sender en medarbejder på AMU-kursus. 

    Læs mere