Gulvlægger

Gulvlægger

Gulvlæggeren er specialist i at lægge gulve og vurdere hvilke materialer, der skal bruges til alle mulige forhold og byggerier. Eksempelvis skal gulvene på hospitaler være skridsikre, i kontorer it-venlige og på badeværelset skal det holde tæt.

Hver byggeopgave stiller krav til gulvlæggerens viden og brede kendskab til materialer og løsninger.

Gulvlæggerarbejdet starter under det synlige gulv med at oprette og spartle ujævnheder, så det færdige resultat er helt i top. Gulvlæggeren arbejder blandt andet med træ, linoleum, vinyl, kork, gummi, filt, folie og tekstiltæpper og meget andet.

Det er også gulvlæggeren, der giver rummet den afsluttende finish med fodpaneler og fejelister, og der kan også udføres udsmykninger med mønstre, borter og dekorationer i forskellige materialer.

Vådrum og badeværelser er et særligt speciale, som gulvlæggeren får et grundigt kendskab til i sin uddannelse. Her skal arbejdet være helt tæt og kunne klare en stor belastning med vand og slid.

Du skal have lyst til at tilegne dig viden om materialers styrker og svagheder, da gulvlæggeren ofte vejleder og hjælper kunder til at vælge materialer og farver. Samtidig skal du kunne arbejde med stor præcision og kvalitetssans.

Som gulvlægger kan du arbejde i gulvbelægningsfirmaer, byggemarkeder og tæppeforretninger. Nogle gulvlæggere er også selvstændige med egen virksomhed.

Mød Emil, der er udlært gulvlægger

Uddannelsesinfo

Varighed:

EUD: Inkl. grundforløb 1 og 2, fra 4 år til 4 år og 6 måneder, afhængig af startdato.

EUX: Inkl. grundforløb 1 og 2, fra 4 år og 6 måneder til 5 år, afhængig af startdato.

Yderlig information: www.ug.dk
Afsluttende hovedforløbsskole: Mercantec
Forpraktik: Ja
EUX: Ja
Mulighed for skolepraktik: Ja
Videreuddannelse:

Med et svendebrev har du adgang til uddannelserne byggetekniker, kort- og landmålingstekniker og bygningskonstruktør. Hvis du har gennemført uddannelsen som EUX-elev, har du adgang til enten ingeniør- eller arkitektuddannelserne afhængig af din fagkombination.

En gennemført erhvervsuddannelse, med eller uden eux, giver også ret til at tage gymnasiale suppleringsfag og dermed opfylde adgangsbetingelserne til en række videregående uddannelser.