Anlægsstruktør

Anlægsstruktør

Anlægsstruktør er en ungdomsuddannelse med mange jobmuligheder. Anlægsstruktøren har et varieret udendørs arbejde og arbejder med at etablere fortove, pladser og cykelstianlæg, betonbelægninger, bygger veje og jernbaner, samt udfører alt arbejde med etablering af kloak og forsyningsledninger.

Til brug for anlægsarbejde bruges store og små gravemaskiner, dozere, rendegravere og andre maskiner.

Med svendebrevet i hånden kan du gå direkte i job og skabe dig en karriere i en privat eller offentlig entreprenørvirksomhed. Du vil også have gode faglige forudsætninger for at starte egen virksomhed. Som udlært anlægsstruktør kan du også vælge at læse videre til eksempelvis Byggetekniker, Kort- og landmålingstekniker og bygningskonstruktør.

Uddannelsen henvender sig til dig, der kan lide at arbejde udendørs, og som har lyst og evnen til at få overblik over eget og andres arbejdsområder og planlægge derefter. Du skal kunne samarbejde men i lige så høj grad kunne arbejde selvstændigt.

Anlægsstruktøren er ofte den faglige medarbejder, der som den første starter på en byggeplads. Derfor skal du have blik for, hvorledes andre fag og faggrupper vil indrette sig senere hen.

 

Mød Mathias, der er i gang med at uddanne sig til anlægsstruktør

Uddannelsesinfo

Varighed:

EUD: Inkl. grundforløb 1 og 2, fra 4 år til 4 år og 6 måneder, afhængig af startdato. 

EUX: Inkl. grundforløb 1 og 2, fra 4 år og 6 måneder til 5 år, afhængig af startdato. 

Yderlig information: www.ug.dk
Afsluttende hovedforløbsskole: Aarhus Tech, AMU Fyn, AMU Nordjylland, AMU Vest, CELF, Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser, Next – Uddannelse København - Glostrup, Learnmark Horsens, Mercantec, EUC Syd Sønderborg, EUC Sjælland – Næstved, Roskilde Tekniske Skole, ZBC – Selandia, Herningsholm Erhvervsskole
Forpraktik: Ja
EUX: Ja
Mulighed for skolepraktik: Ja
Videreuddannelse:

Med et svendebrev har du adgang til uddannelserne byggetekniker, kort- og landmålingstekniker og bygningskonstruktør. Hvis du har gennemført uddannelsen som EUX-elev, har du adgang til enten ingeniør- eller arkitektuddannelserne afhængig af din fagkombination.

En gennemført erhvervsuddannelse, med eller uden eux, giver også ret til at tage gymnasiale suppleringsfag og dermed opfylde adgangsbetingelserne til en række videregående uddannelser.