Murer

Murer

Mureruddannelsen er en meget alsidig håndværksuddannelse. Det er samtidig en af de ældste faglige uddannelser. Der er bygget med mursten i Danmark i over 1000 år. Det er et fag med stolte traditioner, og faget kræver unge med sans for kvalitet.

Som færdigudlært murersvend har du mange muligheder for at bygge videre på din uddannelse. Danske murere er respekteret verden over. Du har gode muligheder for arbejde i udenlandske byggefirmaer og i humanitære organisationer. Et ophold i udlandet er en oplevelse for livet.

Mureruddannelsen kræver i høj grad lyst til at arbejde i det fri. Alt arbejde foregår på byggeplads i alt slags vejr. Derfor skal du, før du vælger murerfaget, gøre op med dig selv, om dette er noget for dig. På landets murerfagskoler undervises i fagteori og i praktiske færdigheder, og når du er i praktik i virksomheden, tilrettelægges arbejdet således, at du beskæftiger dig med arbejdsopgaver, som er gennemgået på murerfagskolen. På den måde opbygger du en erfaring og en rutine, som sætter dig i stand til selvstændigt at udføre fagets discipliner.

Du vil arbejde med IT på byggepladsen og tegne alle dine tegninger i Autocad. Dette er med til at gøre din uddannelse tidssvarende og samtidig give dig større muligheder, hvis du ønsker at læse videre.

I uddannelsen er indlagt 5 forløb af valgfri specialefag af 8 ugers varighed.

Disse specialefag er: Murerspecialefag - flisespecialefag – energispecialefag – restaurering og renoveringsspecialefag – tagspecialefag.

De valgfrie specialefag er bygget op som 2 ugers moduler.
Specialet vælges i samråd med virksomheden.  

Mød Nikolaj, der er i gang med at uddanne sig til murer

Uddannelsesinfo

Varighed:

EUD: Inkl. grundforløb 1 og 2, fra 3 år og 11 måneder til 4 år og 5 måneder, afhængig af startdato.

EUX: Inkl. grundforløb 1 og 2, fra 4 år og 6 måneder til 5 år, afhængig af startdato. 

Yderlig information: www.ug.dk
Afsluttende hovedforløbsskole: EUC Nord, EUC Nordvest Center for Uddannelse og Erhverv, Tech College Aalborg, Tradium, Herningsholm Erhvervsskole, Learnmark Horsens, Aarhus Tech, Rybners, Syddansk Erhvervsskole – Odense, Syddansk Erhvervsskole – Vejle, EUC Syd Aabenraa, Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier, U/NORD Hillerød Tekniske Skole, CELF, Next - Uddannelse København, Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser, Roskilde Tekniske Skole, ZBC – Selandia, EUC Sjælland – Næstved, EUC Sjælland – Campus Køge
Forpraktik: Nej
EUX: Ja
Mulighed for skolepraktik: Ja
Videreuddannelse:

Med et svendebrev har du adgang til uddannelserne byggetekniker, kort- og landmålingstekniker og bygningskonstruktør. Hvis du har gennemført uddannelsen som EUX-elev, har du adgang til enten ingeniør- eller arkitektuddannelserne afhængig af din fagkombination.

En gennemført erhvervsuddannelse, med eller uden eux, giver også ret til at tage gymnasiale suppleringsfag og dermed opfylde adgangsbetingelserne til en række videregående uddannelser.