”Hun er rigtigt dygtig fagligt”

”Hun er rigtigt dygtig fagligt”

Foto på forsiden: Lasse Lagoni

Sådan lyder det fra træner Nicolaj Vandet Larsen, når han skal beskrive DM-vinder 2023 og glarmesterlærling Vivien Denise Falke, der i november skal til Salzburg, hvor hun skal konkurrere i SkillsAustria for glarmesterfaget.

Konkurrencen løber af stablen den 23. - 25. november i år. Østrig har inviteret fem andre europæiske lande til det nationale mesterskab for at holde gang i muligheden for, at der kan blive et EuroSkills i 2025 for glarmesterfaget. Det handler om netværk, samarbejde og om at skabe interesse for glarmesterfaget.

Vivien Denise Falke, der om et par uger starter på andet hovedforløb på glarmesteruddannelsen og er i lære hos Hustømrerne, tager sammen med sin træner og glarmester Nicolaj Vandet Larsen til Salzburg den 21. november.

Dygtig, detaljeorienteret og mentalt stærk

Træner Nicolaj Vandet Larsen er imponeret over Viviens glarmesterevner: ”Hun er fagligt rigtigt dygtig til det, hun laver, er meget detaljeorienteret og har en god sans for finesse. Arbejdet skal spille hundrede procent, og lige så stille bygger vi noget tempo på. En stor opgave skal, jo bedre du bliver, tage kortere og kortere tid. Når Vivien først kommer i zonen, bliver det tempo, vi træner, også bedre. Hun har en god evne til at lukke sig inde i sig selv.”

Til DM i Skills krævede opgaven nogle kompetencer, som man først lærer på andet hovedforløb, nemlig interiørglas og UV-limning. Det går opgaven i Østrig også ud på. Derfor træner Nicolaj Vandet Larsen og Vivien Denise Falke lige nu kun det rent faglige, for ”det mentale skal hun nok klare”, mener træneren.

Træningen startede i september på skolen, og Vivien Denise Falke har også trænet i virksomheden. Da hendes træner er meget på landevejen i sit job, giver det mere mening, at han dropper ind, når der er tid til det, og Vivien kan så lave træningsopgaverne i vante omgivelser.

Nicolaj Vandet Larsen mener, det er svært at spå om Viviens chancer, da han ikke kender de andre deltageres niveau, men udtaler: ”Vivien kan levere et godt stykke arbejde dernede, som vi kan være stolte af i forhold til det niveau, hun er på, og hun vandt til DM i Skills i år over både tredje og fjerde hovedforløbslærlinge.”

Den 26. november bliver vinderen af konkurrencen kåret ved afslutningsceremonien.

Vi vil gerne takke vores sponsorer, som har støttet op om deltagelsen i SkillsAustria:

Scanglas, Hansen Lellinge og Hustømrerne

Læs mere om SkillsAustria her