Vejentil.nu - vejen videre til en efteruddannelse

Vejentil.nu - vejen videre til en efteruddannelse

I samarbejde med de respektive brancheudvalg har Byggeriets Uddannelser fået lavet en ny hjemmeside, Vejentil.nu, til brancheuddannelserne (tidligere kontraktuddannelserne). Hjemmesiden hedder Vejentil.nu, fordi den repræsenterer vejen videre til en uddannelse inden for fag, hvor folk normalt er ufaglærte.

Brancheuddannelserne, som tæller Betonmager, Diamantskærer, Fugemontør, Maskinfører, Murerarbejdsmand, Nedriver, Porebetonmontør, Stilladsmontør samt Vejasfaltmontør, er branchernes egne uddannelser inden for traditionelt ufaglærte fag.

Papir på kompetencer og fuld løn

I modsætning til klassiske lærlingefag som tømrer og murer er ovenstående fag stadig primært ufaglærte, men brancheuddannelserne er en mulighed for både at få papir på sine kompetencer inden for faget og samtidig blive opkvalificeret og efteruddannet.

Typisk varer en brancheuddannelse 1½-2 år, hvoraf 20-25 uger foregår på skole, mens resten af tiden er i virksomheden. Man får fuld løn under uddannelsen, mens virksomheden får lønrefusion i de uger, hvor deres medarbejder er på skolen.

Alternativ til klassiske håndværksfag

Vejentil.nu skal først og fremmest være med til at synliggøre brancheuddannelserne, både ved at flere får øjnene op for fordelen ved at blive efteruddannet, men også ved at præsentere brancherne som et alternativ til de klassiske lærlinge-håndværksfag.

Derudover skal Vejentil.nu også være et samlingssted for al generel information om brancheuddannelserne med links til samtlige for uddannelserne relevante hjemmesider.

Indtil videre er kun seks af brancheuddannelserne repræsenterede på hjemmesiden, men inden sommerferien forventes samtlige ni at være på.

Se Vejentil.nu her

Screenshot fra Vejentil.nu

Screenshot fra Vejentil.nu