Gry og Kenny skal vise godt håndværk i Aarhus

Gry og Kenny skal vise godt håndværk i Aarhus

I to weekender, den 27. - 28. august og 3. - 4. september 2022, kan du opleve nogle af Danmarks bedste, unge håndværkere fra DM i Skills til et event om det gode håndværk i Den Gamle By i Aarhus.

Blandt andet kommer vinderne i murer- og flisemurerfaget, Gry Astrup Hansen og Kenny Bech Bruun, og viser deres "skills". Du kan ud over murerfaget møde unge fra snedker-, tømrer- og brolæggerfagene samt anlægsgartnere. 

Som gæst kan du også selv prøve forskellige håndværksaktiviteter sammen med SkillsDenmarks rollemodelkorps.

God træning frem mod World Skills

Gry Astrup Hansen blev den første kvindelige Danmarksmester i murerfaget i 2021, hvilket gav en del medieomtale. Gry stillede op igen til DM i Skills i år, hvor hun også vandt sikkert. Gry er lærling i Murerfirmaet Glenn Østergaard og elsker sit arbejde som murer og de udfordringer, som faget giver hende hver dag.

Gry skal repræsentere Danmark ved det kommende World Skills i Salzburg fra den 24. til 26. november 2022. Her skal hun dyste mod 19 af verdens bedste murere. Gry er dog fortrøstningsfuld og har tro på egne evner. Deltagelsen i Den Gamle By i Aarhus ser Gry som en god træning frem mod World Skills.

Tredobbelt danmarksmester i flisemurerfaget 

Flisemurer Kenny Bech Bruun, som til daglig arbejder i murerfirmaet Jacobi BYG, vandt sit første DM i Skills i 2019. Han har vundet mesterskabet tre gange i træk, senest i Høng i år.

I juli deltog Kenny sammen med Kristian Bach Hansen i det uofficielle europamesterskab for flisemurere (Alpencup), hvor det blev til en flot tredjeplads blandt nogle af Europas dygtigste flisemurere.

Kenny skal repræsentere Danmark ved det kommende World Skills for flisemurere, der løber af stablen i Bolzano fra den 3. til 6. november 2022. Her skal Kenny dyste mod 13 af verdens bedste flisemurere, og han er ikke skræmt ved tanken om den hårde konkurrence.

Vil du gerne se to danmarksmestre brillere i deres håndværksfag, så kom forbi Den Gamle By i Aarhus.

Læs mere her

Murerlærling og dobbelt DM-vinder, Gry Astrup Hansen   Foto: Erik Fog

Murerlærling og dobbelt DM-vinder, Gry Astrup Hansen Foto: Erik Fog

Flisemurer og tredobbelt DM-vinder, Kenny Bech Bruun

Flisemurer og tredobbelt DM-vinder, Kenny Bech Bruun