Freja fik sølv, Andreas bronze

Freja fik sølv, Andreas bronze

Tekst og foto: Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser

DM i bygningsstruktør

Til DM i Skills den 28.-30. april 2022 vil nogle af Danmarks klogeste, dygtigste og mest kreative hænder være med, når Danmarksmesterskabet for erhvervsuddannelser afholdes i Høng.
 
DM i Skills kan ikke lade sig gøre uden sponsorer – og én af dem er Haucon Danmark. De leverer nemlig forskellige produkter til bl.a. udførelsen af DM-opgaven for bygningsstruktører.

På baggrund af samarbejdet var vores faglærer Thomas Hagen på besøg i virksomheden i Jylland sammen med 2 af fremtidens dygtige bygningsstruktører. Thomas er landstræner for struktørlandsholdet, Freja er lærling hos hhv. Aarsleff Vandbyg (dog p.t. udlånt til Femern A/S), og Andreas er lærling hos Peder Skotte.

De nyudlærte bygningskonstruktørsvende, Andreas og Freja, med deres svendebreve. Stort tillykke!

De nyudlærte bygningskonstruktørsvende, Andreas og Freja, med deres svendebreve. Stort tillykke!

Freja og Andreas er lige nu i gang med sidste etape af deres svendeprøve, så det var et dejligt afbræk i den voldsomme koncentration, det kræver at være til svendeprøve. Og denne svendeprøve er faktisk noget HELT særligt. Svendeprøven er nemlig ved at blive opdateret og udviklet, og til dette er Freja og Andreas udvalgt til at være forsøgsstuderende. Vores faglærer Thomas har været med til at udforme en ny og mere tidssvarende svendeprøve, hvor fokus er at de nye lærlinge i branchen skal opleve, at teorien er lettere forståelig og mere brugsvenlig i praksis.
 
Al mulig held og lykke til Thomas med den nye prøve til bygningsstruktører – og sidst, men ikke mindst, stort tillykke til Freja og Andreas, som var til svendeprøve, og begge fik medaljer – Freja fik overrakt sølv, og Andreas fik overrakt bronze.

Freja ved sin svendeprøve.

Freja ved sin svendeprøve.