Fremrykningskampagne - ansæt en lærling tidligere

Fremrykningskampagne - ansæt en lærling tidligere

Bygge- og anlægsbranchen skriger på arbejdskraft. Alligevel har mange unge svært ved at finde en læreplads. Det vil arbejdsmarkedets parter og regeringen nu ændre i henhold til trepartsaftalen, hvor der i 2020 blev sat nye, nationale målsætninger for, hvordan lærlinge får en bedre uddannelse til gavn for alle parter: dem selv, bygge- og anlægsbranchen og samfundet, der efterspørger dygtige håndværkere.

Derfor er der nu lavet en film og fremrykningskampagne, der forklarer de nye tiltag. Den skal få virksomhederne til at tegne en uddannelsesaftale med lærlingene tidligere og helst inden afslutning på grundforløb 2.

Skolerne og virksomhederne har en vigtig rolle

Grundlæggende er det vigtigt at vide:

  1. Uddannelsesaftalen mellem lærlingen og virksomheden skal underskrives tidligt. Jo tidligere på grundforløbet, desto bedre og allerhelst inden afslutningen af grundforløbets 2. del (GF2).
  2. Fremover bliver det kun muligt at indgå 1 kort uddannelsesaftale med den samme elev. 
  3. Virksomhederne opfordres generelt til udelukkende at indgå fulde uddannelsesaftaler (i modsætning til korte), og der er højere lønrefusion til elever i fulde uddannelsesaftaler.
  4. Det er erhvervsskolernes overordnede ansvar at sikre de unge en uddannelsesaftale med en virksomhed.

Fremrykningskampagnen kører som film og små spot på sociale medier som Facebook og Instagram fra 7. januar til 28. februar 2022.

Se den nye film, der forklarer det hele, her