Det er en kæmpe gevinst

Det er en kæmpe gevinst

Godt 100 unge, talentfulde håndværkerlærlinge deltager på talentcampen i disse dage på ZBC i Slagelse. De træner, fordyber og dygtiggør sig inden for deres fag sammen med de dygtigste faglærere.

Vores reporter, Thomas Christensen, har været på besøg på talentcampen og interviewet ZBC's uddannelsesleder for murerområdet, Signe Nabe-Nielsen, samt tømrerfaglærer og landsholdscoach fra CELF, Michael Thage.

Michael Thage fortæller, at det er lige meget, om man er nybegynder eller øvet, så skal man som ungt talent nok blive udfordret på campen, og han er glad for, at der er så mange faglærere samlet i år:

"Vi får øvet nogle metoder og discipliner, og det er rigtig fint. Man får en erfaringsudveksling, et kendskab til, hvor man kan søge hinanden, og det er en kæmpe gevinst".

Faglige udfordringer og fællesskaber på tværs af brancher

Det er tredje gang, der kører talentcamp på Sjælland, som er et succesfuldt samarbejde mellem fem sjællandske skoler, der skiftes til at afholde eventet: ZBC, EUC Sjælland, CELF, Roskilde Tekniske Skole samt Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser. Denne gang deltager lærlinge inden for murer-, flisemurer-, tømrer- og anlægsgartnerfagene, og der er tryk på i værkstederne. 

Hele ugen vil sætte et særligt fokus på de unge talenter ved at udfordre den enkelte lærling fagligt og skabe fællesskaber på tværs af brancherne. Talentcampen afvikles i stil med en højskole, der ud over undervisningen indbefatter samvær og overnatning på skolehjem samt aftenarrangementer fra den 14. - 18. februar. For at styrke netværk og sociale relationer vil der også være en ekskursion til Femern.

Se filmen med Signe Nabe-Nielsen og Michael Thage her

Talentcamp 2022 på ZBC Slagelse

Talentcamp 2022 på ZBC Slagelse