Nyt iPraxisforløb "Byggeri og samfund" er online

Nyt iPraxisforløb "Byggeri og samfund" er online

Så er det nye iPraxisforløb "Byggeri og samfund" klart!

Ifølge iPraxis forlagsredaktør, Heidi Parsberg Madsen, er der skabt et forløb med masser af spændende og relevant indhold, der giver underviserne rigtig god mulighed for at differentiere deres undervisning. 

Det nye iPraxisforløb "Byggeri og samfund" er ligesom det tidligere forløb tværfagligt og målrettet murer-, tømrer- og struktøruddannelsernes hovedforløb.

Forløbet er bygget op af fire temaer med hver 2-4 underemner. Forfatteren har bestræbt sig på, at emnerne er nogle, eleverne kender fra deres hverdag og derfor kan relatere sig til.

Temaerne og underemnerne er:

Tema 1, Byggefirmaet som virksomhed
- Virksomhedsformer
- Organisationsstrukturer
- Ledelsesstile

Tema 2, Byggefirmaet og arbejdsmarkedet
- Organisationerne og ”den danske model”
- Organisationerne – før, nu og i fremtiden

Tema 3, Byggefirmaet – politik og lovgivning
- Love og regler
- EU og byggebranchen

Tema 4, Udvikling i byggebranchen
-
Arbejdsmiljø og sikkerhed
- Bæredygtigt byggeri
- Nye teknologier og muligheder
- Livslang læring og efteruddannelse

Der er rigeligt stof til den uge, faget varer, hvorfor der som lærer er god mulighed for at prioritere, vægte og vælge ud i indholdet og samtidig sikre, at eleverne kommer omkring alle fagets målpinde.

Der lægges i forløbet op til, at eleverne arbejder sammen i mindre grupper. Indledningsvis i hvert emne møder eleverne et solidt teoretisk oplæg, der typisk består af både tekst og videoer. Til hvert oplæg hører opgaver, som efterfølgende skal besvares. Opgavebesvarelserne, der i vidt omfang søger at inddrage elevernes egen viden og holdninger, kan fremlægges for de øvrige grupper, diskuteres i klassen, afleveres eller andet, som det passer bedst ind i den enkelte lærers planlægning og elevernes ønsker.

Forløbet erstatter det tidligere forløb til faget byggeri og samfund. Det tidligere forløb er derfor ikke længere tilgængeligt på praxisOnline.

Til de tværfaglige, uddannelsesspecifikke fag findes desuden disse forløb:

Adgang til forløbet
Forløbet indgår som en del af fagpakken til hovedforløbet for fagene murer, tømrer og struktør/brolægger.

OBS - vigtig lærerinfo!
Elever har ikke automatisk adgang til iPraxisforløbet, når en skole har købt adgang. Elevadgang kræver, at en lærer kopierer det aktuelle forløb og deler kopikoden med eleverne. Se evt. mere om deling og kopiering i Vejledning i at kopiere og dele forløb.

Mere info
Info om forløbet kan fås hos markedskonsulent Amanda Bøjgaard Sand, absa@praxis.dk / mob. 2029 5737