Vi har vundet PRAXISPRISEN 2022

Vi har vundet PRAXISPRISEN 2022

På Praxis' årlige konference fik Det faglige Udvalg for Træfagene og Byggeriets Uddannelser i går, torsdag den 13. oktober, PRAXISPRISEN 2022, for digitalisering af tømrerbogen. Uddannelseskonsulent Anne Mette Brock Jensen, som er ansvarlig for læremidler og digitale undervisningsmaterialer, og uddannelseschef Stephanie Halse fra Byggeriets Uddannelser var til stede og fik prisen overrakt af Praxis-Fondens næstformand Michael Kaas-Andersen. Tak til alle, der har været med i udviklingen.

Du kan læse Stephanies takketale her:

Stephanies tale ved modtagelsen af PRAXISPRISEN 2022

Siden 2013 har Det Faglige Udvalg for Træfagenes Byggeuddannelse og Byggeriets Uddannelser været i gang med den her gennemgribende digitalisering af læremidler til tømrerfaget. Målet har været at udfase papirbøger og erstatte dem i en digital version. Og vi er stolte af i dag at stå med en bogpakke, som virker i dagligdagen hos både vores lærlinge og skolerne.

Spørger man lærlingene, mener de, at den største fordel er, at den aldrig bliver væk, og at den altid er ved hånden. Det er en tilgang, vi i Byggeriet Uddannelser derfor vægter højt, og det er også derfor, at vi har kastet os over at udvikle en digital logbogsapp – for logbogen er også tit er blevet væk.

Digitaliseringen har skabt en ny platform for det fremadrettede arbejde med udvikling af undervisningsmaterialer. Vores næste skridt er at få udviklet materialer om bæredygtighed – så både cirkulær økonomi, affaldssortering, bæredygtige byggematerialer og byggeteknikker bliver emner, som indgår på lige fod med de allerede eksisterende emner i bogpakken fremover.

Vi takker for det dejlige skulderklap, og hvis man vil kaste sig ud i en opgave af den her størrelsesorden, skal man blot kigge efter noget, som alle gerne vil have lige ved hånden, og som ikke må blive væk – så er man allerede godt på vej.

Uddannelseskonsulent Anne Mette Brock Jensen og uddannelseschef Stephanie Halse fra Byggeriets Uddannelser med PRAXISPRISEN 2022.

Uddannelseskonsulent Anne Mette Brock Jensen og uddannelseschef Stephanie Halse fra Byggeriets Uddannelser med PRAXISPRISEN 2022.

Praxis havde følgende motivation for at tildele os prisen:

Motivation for Tømrerfaget som prismodtager 2022

"Med udgangspunkt i et fagligt dannelsesperspektiv har Det Faglige Udvalg for Træfagenes Byggeuddannelse samt Byggeriets Uddannelser været omdrejningspunkt for en gennemgribende digitalisering af læremidler til tømrerfaget. Digitaliseringen muliggjorde bl.a. anvendelse af nye metoder – didaktiske såvel som praktiske – til at understøtte undervisernes formidling og motivere elevernes faglige dygtiggørelse. Som afgørende milepæl vedtog det faglige udvalg i 2013, at man med kort varsel ønskede at udfase fagets mange papirbøger med digitale versioner.

Det blev startskuddet til en rejse, hvor man, samtidig med øget fokus på digitale tegneprogrammer (CAD) i uddannelsen, også påbegyndte udvikling af reelt digitale læremidler med anvendelse af film, 3D-figurer og en række interaktive og kollaborative aktivitetsformer i form af iPraxis-forløb og webBøger. Det tidlige og visionære initiativ målrettet træfagenes byggeuddannelse har været en medvirkende årsag til, at anvendelse af digitale teknologier i dag forekommer som en helt naturlig og integreret del af at være en moderne tømrer."