Nu kan I aktivere værktøjs- og maskinkørekort

Nu kan I aktivere værktøjs- og maskinkørekort

I dag bliver de første aktiveringskoder til værktøjs- og maskinkørekortene sendt ud til de prøveansvarlige på alle de grundforløbsskoler, der allerede har meldt tilbage og har indgået aftale med Byggeriets Uddannelser. Kørekortene er gratis.

Der er udviklet fire værktøjs- og maskinkørekort til GF2 – et til hvert af disse fagområder:

  • Murer
  • Struktør og brolægger
  • Tagdækker
  • Træfagenes byggeuddannelse

Klæder lærlinge godt på

Det er nyt et krav, at eleverne i løbet af grundforløbet skal have opnået kompetencer, der svarer til Byggeriets Uddannelsers Værktøjs- og maskinkørekort, for at kunne blive optaget på hovedforløbet. Kravet om et værktøjs- og maskinkørekort udspringer af, at lærlinge inden for bygge- og anlægsbranchen skal blive bedre til at passe på sig selv – og andre – så man undgår personskader så vidt muligt. Desuden gælder det for lærlinge, ligesom for alle andre håndværkere, at et solidt kendskab til sit fags værktøjer og maskiner gør det lettere at arbejde effektivt og at levere kvalitetsarbejde.

Selvom værktøjs- og maskinkørekortene ”klæder lærlinge godt på”, er det vigtigt at understrege, at deres mestre/arbejdsgivere stadig er ansvarlige for at instruere deres lærlinge i de værktøjer og maskiner, de skal bruge i arbejdstiden.

Adgang til alle fire værktøjs- og maskinkørekort administreres af Byggeriets Uddannelser. Hvis man er godkendt til at gennemføre grundforløb på ovenstående uddannelsesområder, kan man få adgang til kørekortene ved kontakt på mail bygud@bygud.dk eller tlf. 35 87 87 87.