”Man ville ønske, at det var en lærer som Finn man selv havde haft, dengang man var i gang med at blive håndværker”.

”Man ville ønske, at det var en lærer som Finn man selv havde haft, dengang man var i gang med at blive håndværker”.

Her er et uddrag af indstillingen af Finn Pedersen til Byggeriets Faglærerpris:

Finn Pedersen er meget kendt og anerkendt i murerfaget, ikke mindst på grund af hans utrættelige arbejde for talenter i faget. Det er blandt andet kommet til udtryk i hans mangeårige rolle som landstræner for murerfaget i forbindelse med Skills både nationalt og internationalt.

Denne begejstring for byggefagene kommer også til udtryk i nærområdet, hvor Finn står for vores lokale konkurrencer og dermed bidrager til at skabe synlighed om uddannelserne og styrke uddannelsernes image.

EUC Nord har et ønske om at bidrage væsentligt til vores uddannelser og fag, hvorfor Håndværkerakademiet blev etableret i 2010. Håndværkerakademiet fremmer byggefagenes udvikling, bidrager med ny viden, understøtter talentudvikling og livslang læring, samt udvikler nye aspekter af faget og værner om de faglige traditioner.

Finn Pedersen var fra start involveret i disse vigtige elementer i Håndværkerakademiets succes, men én mand gør det ikke alene. Finn har været en eksemplarisk teamspiller, hvor han selv har udvist en helt særlig ildhu og samtidigt formået at få alle involverede – både kolleger og eksterne interessenter – til at yde deres ypperste til gavn for eleverne og kursisterne.

Finn Pedersen er en meget afholdt kollega med nordjysk charme og humor. Han er både hjælpsom og empatisk, men går aldrig af vejen for en udfordring, hverken fagligt eller pædagogisk. Finn sørger for, at ting sker.

Om Byggeriets Faglærerpris
Byggeriets Faglærerpris er det nyeste skud på stammen blandt Boligfonden Kubens priser. Den blev stiftet i 2017 med uddeling første gang i 2018. Prisen uddeles i et samarbejde med Uddannelsesforbundet og har til formål at hædre en god og inspirerende byggefaglærer/et lærerteam fra en erhvervsskole, som på exceptionel og usædvanlig vis brænder for at motivere, bakke op om og løfte unge til at blive dygtige håndværkere.

Om Boligfonden Kuben
Boligfonden Kuben arbejder for at fremme godt håndværk og nytænkning indenfor byggeriet. Vi bakker op om projekter, der skaber bæredygtige løsninger i både økonomisk, miljømæssig og social forstand.