Ny arbejdsmarkedsuddannelse målrettet den grønne omstilling

Ny arbejdsmarkedsuddannelse målrettet den grønne omstilling

Anvendelse af LCA for håndværkere i bygge og anlæg

Projekt Grønne Spydspidser og BAI leverer nu første – men ikke sidste – nye arbejdsmarkedsuddannelse: ”Anvendelse af LCA* for håndværkere i bygge og anlæg”, der er målrettet den grønne omstilling.

Udpluk fra kursusbeskrivelsen her:
"På kurset er der fokus på, hvad du som håndværker er nødt til at vide om livscyklusvurdering (LCA), og hvordan du skal anvende en LCA i byggefaserne: Produktfasen, byggeproces, brugsfasen, endt levetid og genbrug/genanvendelse. På kurset lærer du at anvende information i projektmateriale om LCA-beregninger til udvælgelse af byggematerialer, EPD standarder og EPD'er for byggevarer. Der er også fokus på at kunne gennemføre "modtagekontrol" på pladsleverede byggematerialer i overensstemmelse med produkttyper i projektmaterialer." Læs mere her

Videnscenter for Håndværk og Bæredygtighed har udviklet undervisningsmateriale, der er klar til download på Materialeplatformen.

(* Life Cycle Assessement eller på dansk livscyklusvurdering. LCA er en metode til at vurdere, hvilke potentielle miljøpåvirkninger og ressourceforbrug der er knyttet til et produkt eller en service.)