Grønne Spydspidser: Invitation til afslutningskonference 18.11.2022

Grønne Spydspidser: Invitation til afslutningskonference 18.11.2022

Efteruddannelse: At være eller ikke at være… Grøn

Byggebranchen skal være grønnere! Det er de fleste enige i. Men hvor starter man, når efterspørgslen ikke er der – og hvem skal gå forrest?

Projektet Grønne Spydspidser har et bud: Flere faglærere på efteruddannelserne skal uddannes i bæredygtighed og den grønne omstilling. For når efterspørgslen kommer – og det gør den, for interessen er der! – så skal de være klar til at bidrage til omstillingen. Eller omskolingen, kunne man kalde det.

Grønne Spydspidser ledes af projektleder Henrik Graun Hermann, Byggeriets Uddannelser, som sammen med dygtige folk fra Teknologisk Institut har udviklet et kursusforløb for faglærere, der skal gøre dem i stand til selv at udvikle AMU-kurser i grønt og bæredygtigt byggeri.

- Vi vil gerne være med til at sørge for, at skolerne er klar, når branchen får brug for dem. I processen får vi også testet, hvad der virker – og ikke virker, og hvordan man lærer disse ting på en måde, så det sidder fast. Vi har undervejs opdaget, at emnet grøn omstilling og bæredygtighed er enormt omfattende, og det har givet lidt frustrationer hos faglærerne. Men på denne måde får faglærerne også mulighed for til at spejle sig i deres kommende ”kunders” frustrationer, siger Henrik Graun Hermann.

Kurset er i alt 100 timer, og de første grønne spydspidser, 14 faglærere i alt fra syv forskellige erhvervs- og AMU-skoler, får overrakt deres kursusbeviser 18. november. Her afholdes en afslutningskonference, hvor både virksomheder, faglærere og folkene bag Grønne Spydspidser fremlægger erfaringer med arbejdet med at gøre byggeriet klar til den grønne omstilling, som ligger lige rundt om hjørnet.

Ønsker du at deltage i konferencen, kan du tilmelde dig her

Tilmeldingsfrist 21. oktober

Program for afslutningskonferencen