Kommende publikum-darlings til DM-camp inden Skills

Kommende publikum-darlings til DM-camp inden Skills

Anlægsgartnerlærlinge fra de fem hovedskoler, der udbyder anlægsgartneruddannelsen, brugte som opvarmning til deres DM-deltagelse i Skills en dag medio marts på at blive rystet godt sammen på deres DM-camp på Kold College i Odense.

Anlægsgartnerne brugte godt to timer på at lære hinanden at kende gennem samarbejdsøvelser. Samarbejdsøvelserne blev faciliteret af Sebastian Aas Christensen, som er ungdomskonsulent for 3F i Svendborg. Han tog de unge igennem en stormesterkonkurrence, hvor de bl.a. skulle dyste om hvor mange meter, der var på en toiletrulle.

Vigtigt at hilse på hinanden inden DM

Uddannelseskonsulent for anlægsgartnerfaget i Byggeriets Uddannelser, Jette Christiansen, bød velkommen og fortalte, at de kommende DM-deltagere godt kunne glæde sig til DM i Skills, for der er ikke særligt mange, der får lov til at opleve det - det er sjovt, spændende og en uforglemmelig oplevelse.

”Desuden betyder det rigtigt meget, at man lige får hilst på hinanden inden konkurrencen – det giver tryghed, inden konkurrencen går i gang”, tilføjede hun.

Med til DM-campen var også deres lærere fra de fem skoler, som samtidig er tilsyn, når der afholdes DM i Skills. Skolerne glæder sig også til Skills, og én udtalte:

”Det bliver en fed oplevelse!”

Se videoen med Jettes velkomst her:

 

Dommerne gav et par tips

De to dommere, der bedømmer DM-opgaverne til Skills i anlægsgartnerfaget, Flemming Madsen, 3F, og Uve Jessen, Danske Anlægsgartnere, var også med for at fortælle om ”tips og tricks” under konkurrencen.

Flemming Madsen fra 3F fortalte lidt om udviklingen i anlægsgartnerfaget: ”Da jeg startede i 1968, var der 10 anlægsgartnere. I dag er der over 800 i Danmark.” Han kunne desuden forberede de unge anlægsgartnerlærlinge på, at anlægsgartnerfaget er et af de mest populære på Skills, og han fortsatte:

”I bliver publikums darlings, og det skal I nok lige vænne jer til.”

Uve Jessen, Danske Anlægsgartnere sagde, at det, man vinder på, er, hvis man som team har styr på følgende: Rollefordeling, god kommunikation og prioritering.

 

De kommende DM-deltagere til DM-camp på Kold College den 15. marts 2022.

De kommende DM-deltagere til DM-camp på Kold College den 15. marts 2022.

Det går stærkt, så nyd det

Theis Fatum Carlsen, Skills ressourcekonsulent hos Byggeriets Uddannelser, rundede dagen af med at fortælle om programmet under Skills, om regler og indkvartering. Han understregede:

”Anlægsgartnerfaget bruger jer til at tiltrække andre til faget, så det er vigtigt, at I er gode rollemodeller. I er DEN, når konkurrencen går i gang.”

De unge deltagere har sagt ja til, at der må optages film, livestreaming osv., og Theis lagde vægt på, hvor vigtigt, det er at overholde tider til pauser og frokost under konkurrencen. Der er 21 timers konkurrence i alt, og Theis sagde med eftertryk:

”Nyd det, for det går simpelthen så stærkt.”

Han opfordrede også de unge til at lægge opslag om Skills op på de sociale medier, og Jette opfordrede til at finde ”Bliv Anlægsgartner"-siden på Facebook og dele opslag allerede nu.

Et af højdepunkterne på dagen var udlevering af tøj fra Engel, som i år blev udleveret i et genbrugsnet fra ”Fokus på Talent”. Nettene er syet af bannere fra Messecenter Herning og lavet af unge mennesker, der er stødt på forskellige bump i livet, og har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet og på den måde kommer i jobtræning. Derfor var det en god sag at støtte. Derudover blev der taget mål af deltagernes hænder, så de kan få en personlig beskærersaks fra FELCO.

Alt i alt en god og social dag, hvor DM-deltagerne har fået mulighed for at hilse på både deltagere, tilsyn, dommere og sekretariat, hvilket er betryggende for alle. Efter DM-campen går DM-deltagerne en travl tid i møde med træning op til DM.