Matthias kom med på et afbud og vandt

Matthias kom med på et afbud og vandt

Matthias Stenholdt Lindgreen fra Herningsholm Erhvervsskole og praktikvirksomheden H. Juul Mikkelsen A/S arbejdede sig i weekenden til tops ved danmarksmesterskabet for tømrerfaget i Hørsholm foran tre af sine konkurrenter. Det skete endda på et afbud, fordi nummer et ved regionens mesterskaber trak sig.

Foran en stolt læremester, lærer, familie og fagfolk fik Matthias i lørdags overrakt prisen på 5.000 kroner som Danmarks bedste tømrerlærling af Formanden for Træsektionen i DI, Martin Skou Heidemann.

Matthias er blevet kaldt den evige toer af sine medstuderende, fordi han tit er havnet på andenpladsen ved diverse konkurrencer inden for faget. Han forklarer:

”Jeg har drømt om at komme med til DM, siden jeg startede på uddannelsen, så det var fedt at komme med på et afbud. Det er fedt at få lov til at udfolde sit fag og en lidt anderledes måde at bruge det på.”

Matthias har trænet ugen op til konkurrencen og træner ellers hver anden torsdag på et hold bestående af fem til ti elever, som hans lærer, Anders Lynge, står for. Herningsholms Erhvervsskole satser på træninger og talentcamps.

Matthias er i gang med svendeprøven nu og færdig ultimo september, og så skal han også lige med til ”Verdens Vildeste Brobygger”, hvor tre hold af Danmarks vildeste lærlinge og ingeniørstuderende skal bygge 10-18 meter lange broer over kanalerne på Engholmene i København. Det foregår den 18. september 2021.

Matthias Lindgreen foran sin færdige opgave.

Matthias Lindgreen foran sin færdige opgave.