Nyt iPraxisforløb klar: Byggeri og samfund

Nyt iPraxisforløb klar: Byggeri og samfund

Byggeriets Uddannelser har i samarbejde med Forlaget Praxis færdigudviklet en række iPraxisforløb til murer-, tømrer- og struktøruddannelserne. Med iPraxisforløbene får undervisere relevante digitale værktøjer til at understøtte og differentiere undervisningen, så den nemt kan tilpasses elevtyper og faglige arbejdsopgaver.

Senest er der blevet udviklet et tværfagligt iPraxisforløb til ’Byggeri og Samfund’. IPraxisforløb til de sidste tværfaglige, uddannelsesspecifikke fag ’ Byggepladsindretning og affaldshåndtering’, ’Byggeri og energiforståelse’ og ’Byggeri og arbejdsmiljø’ er under udvikling med forventet udgivelse efterår 2020. Fra efteråret vil der være fuldt dækkende digitalt undervisningsmateriale til de fagfaglige- og tværgående fag på murer-, struktør- og tømreruddannelsen på både grund- og hovedforløb.

Læs mere om det nye tværfaglige iPraxisforløb 'Byggeri og Samfund' her:

Nyt iPraxisforløb
iPraxisforløbet Byggeri og samfund er et nyt, tværfagligt forløb til murer-, tømrer- og struktøruddannelsernes hovedforløb.

Det ligger ikke lige til højrebenet, at eleverne i det uddannelsesspecifikke fag Byggeri og samfund beskæftiger sig med etablering af egen bygge-/anlægsvirksomhed, men ikke desto mindre udgør netop dét tema den røde tråd i hele iPraxisforløbet.

Temaet er valgt, fordi det specifikt relaterer til elevernes branche, hvilket gør det muligt at inddrage deres viden og erfaringer, samtidig med at genkendeligheden fra hverdagen forhåbentlig motiverer og engagerer.   

Eleverne arbejder i mindre grupper. Indledningsvis til hvert emne præsenteres eleverne typisk for et teoretisk oplæg og løser derefter tilhørende delopgaver. Alle delopgaver samler de til sidst i en forretningsplan ”light”, som det er oplagt at fremlægge for klassen.

Med udgangspunkt i etableringscasen kommer eleverne bl.a. til at arbejde med flg.:

  • En film, hvor en ung mester deler ud af sine tanker om/erfaringer med det at være selvstændig.
  • Navn, slogan og logo til deres nyetablerede virksomhed.
  • Virksomhedsformer, organisationsstrukturer, ledelse og samarbejde.
  • Virksomheders image, samspillet mellem samfundsudvikling og virksomheders udvikling inkl. SWOT-analyse.
  • Ansættelse af medarbejder, sammenhæng mellem teknologi i byggebranchen og efterspurgte kompetencer, lønstatistikker og -beregninger.
  • Grundloven og arbejdsmarkedsforhold, den danske model, fagforeninger, overenskomster, overenskomstforhandlinger samt social kapital.

Der er rigeligt stof til den uge, faget varer, hvorfor der som lærer er god mulighed for at prioritere, vægte og vælge ud i indholdet og samtidig sikre, at eleverne kommer omkring alle fagets målpinde.

Adgang til forløbet
Skoler kan få adgang til forløbet på to måder:

  • Ved køb af fagpakke til det aktuelle fags hovedforløb.
  • Ved køb af B&A-pakke i abonnement.

Begge pakker vil indtil 1/8 2020 være tilgængelige på PraxisOnline til en særlig intropris.

Nærmere info om køb fås hos salgskonsulent Morten Lykke Nielsen, mln@praxis.dk / mob. 2222 7376.

OBS! Vigtig lærerinfo 
Elever har ikke automatisk adgang til iPraxisforløbene, fordi skolen har købt adgang. Elevadgang kræver, at en lærer kopierer det aktuelle forløb og deler kopikoden med eleverne. Se evt. mere om deling og kopiering i Vejledning i at kopiere og dele forløb*