Russiske Sergei skal mure i Herning

Russiske Sergei skal mure i Herning

Tekst: Christian Riis Kistrup. Illustration: Skitser af mureropgaven ved DM 2018

De danske murerelever ved DM i Skills får russisk selskab, når Sergei Kherkun gæster konkurrencen i Herning om få dage.

Сергей Херкун – eller Sergei Kherkun – indleder den 8. januar et træningsophold i Danmark. Han har vundet det russiske Skills-mesterskab for murere og vil benytte DM i Skills 2018 til at træne og dygtiggøre sig – og samtidig konkurrere mod de danske murerelever, der kæmper om DM-guld.

I en uges tid skal Sergei træne med de fem danske murere i Hjørring, og derefter drager de til Herning og DM.

Træning skærper evnerne
Foran Sergei venter deltagelse i EuroSkills i Budapest i september i år, og konkurrencer, hvor vanskelige opgaver skal løses, er med til at skærpe hans evner og gøre ham skarp i en konkurrencesituation.

Foruden det russiske Skills-mesterskab opnåede Sergei i juni 2017 bronze ved en stor WorldSkills-konkurrence i Hong Kong, så han er vant til at kæmpe mod de bedste og endda opnå gode resultater.

Ved DM i Skills skal Sergei udføre den samme opgave som de danske murerelever, men hvor de skal forsøge at opnå nok point til en guldmedalje, bruger Sergei således konkurrencen som træning.

Dansk-russisk samarbejde
Det er ikke første gang, den dygtige, russiske murer er i Danmark. I juli 2017 deltog Sergei i den årlige Talentcamp for elever med et særligt talent for deres fag, der blev afholdt på Herningsholm Erhvervsskole.

Sergei fik stort udbytte af dette ophold, og man har fra russisk side besluttet at fortsætte det gode samarbejde med de danske murere.

I august/september 2019 er det Sergeis land, der skal være vært, når WorldSkills afholdes i Kazan. Dette kan meget vel være en fordel for det danske murerlandshold, som dermed kan nyde godt af samarbejdet med russerne på russisk jord.

 

Danmarks største uddannelsesbegivenhed
DM i Skills - den største uddannelsesbegivenhed i Danmark – foregår i Messecenter Herning fra den 18. til den 20. januar.

Her kan man se landets dygtigste unge håndværkere konkurrere om Danmarksmesterskabet i 42 fag samt opleve 19 demonstrationsfag. Der vil være oplevelser for hele familien – og der er gratis adgang.

Sergei Kherkun på Talentcamp på Herningsholm Erhvervsskole i juli 2017.

Sergei Kherkun på Talentcamp på Herningsholm Erhvervsskole i juli 2017.