Gulvlægning på svensk og norsk ved DM i Skills

Gulvlægning på svensk og norsk ved DM i Skills

Tekst og foto: Christian Riis Kistrup.

Konkurrencen for gulvlæggere ved DM i Skills 2018 har nordisk islæt, idet en svensker og en nordmand deltager sideløbende med de fire danske mesterskabsaspiranter.

Fire unge, danske gulvlæggerelever kæmper om guld ved de årlige Danmarksmesterskaber for erhvervsuddannelser i dagene 18.–20. januar.

Træning til EM
Med i konkurrencen er også to gæstedeltagere fra vore skandinaviske broderlande.

Fra Sverige deltager Hampus Andersson og fra Norge Petter Strandmo Isaksen. De har hver især vundet deres nationale mesterskab. Hampus og Petter bruger DM i Skills som træning op mod EuroSkills, Europamesterskabet for håndværk, der finder sted i Budapest den 26.-28. september 2018.

Alle seks deltagere skal udføre den samme opgave, men modsat danskerne står der ikke point på spil for Hampus og Petter.

De to er allerede kvalificeret til EuroSkills, mens den danske vinder af DM 2018 vil kvalificere sig til Budapest i september. 

Hampus Andersson, Sverige

Hampus Andersson, Sverige

Petter Strandmo Isaksen, Norge

Petter Strandmo Isaksen, Norge

Koncentration og overblik
Fælles for alle seks deltagere er, at de skal arbejde med og konkurrere i kvalitet, overblik, hurtighed og præcision på et højt fagligt niveau.

De skal desuden kunne arbejde under tidspres og kende deres materialer godt samt have en god tegningsforståelse. Nogle af opgaverne for eleverne er montering af linoleum på gulv med iskæring af logo, montering af tæppe i mønster og montering af trægulv i mønster.

 

Danmarks største uddannelsesbegivenhed
DM i Skills - den største uddannelsesbegivenhed i Danmark – foregår i Messecenter Herning fra den 18. til den 20. januar.

Her kan man se landets dygtigste unge håndværkere konkurrere om Danmarksmesterskabet i 42 fag samt opleve 19 demonstrationsfag. Der vil være oplevelser for hele familien – og der er gratis adgang.

Læs også
Fire dygtige gulvlæggere skal kæmpe om guld ved DM i Skills

Denne opgave skal gulvlæggerne løse ved DM i Skills 2018.

Denne opgave skal gulvlæggerne løse ved DM i Skills 2018.