Skills byder på svære opgaver og dygtige elever

På gulvlæggerstanden er der dyb koncentration over årets DM-opgave. Opgavens sværhedsgrad er høj, og alle deltagerne knokler.

Henning Haslev, faglærer på Byggetek, fortæller:

”Det kræver fuld koncentration fra deltagernes side. Både fordi opgaven har den sværhedsgrad den har, men også fordi publikum står tæt. Det er vi selvfølgelig glade for – vi vil jo gerne vise vores fag frem, men det kræver ekstra fokus fra deltagernes side. Deltagerne ligger niveaumæssigt rigtig flot, og det bliver målenøjagtigheden, der bliver udslagsgivende.”

Også på tækkemandsstanden bliver uddannelsen flot præsenteret. Ved standen står Allan Hansen og fortæller de besøgende om, hvad det vil sige at være i lære som tækkemand. Selv blev han udlært i 2010 og fik som den første tækkemand en sølvmedalje for sin svendeprøve. Han er nu selvstændig og står overfor at skulle overtage den virksomhed, som han var i lære i.

Allan håber, at flere unge vil få øjnene op for det at være tækkemand.

”Det er et fint arbejde med en alsidig hverdag. Der er ikke to dage, der er ens. Det at tække er den form for arbejde, der gør mig mest glad, og det håber jeg at kunne få videreformidlet til de unge. Jeg står selv og mangler en elev, og det ville da være fedt, hvis jeg kunne få en kontakt her. Det at være tækkemand bliver hurtigt en livsstil, hvor man virkelig engagerer sig for at få leveret et pænt stykke arbejde.”

På standen bliver der absolut leveret et pænt stykke arbejde. Deltagerne er faktisk så dygtige, at de har løst opgaven før tid og derfor nu har fået en ekstra opgave.

Der er fuld koncentration på gulvlæggerstanden

 Gulvlægger fre 2

Gulvlægger fre 3

Flot og dygtigt håndværk på tækkemændenes stand

tækkemand fre 1

Tækkemand fre 2