Gode venner og oplevelser for livet – den sidste sten og flise er sat

DM i Skills er ved være slut. Hos murer- og flisemurerstanden er de sidste sten og fliser sat.

Murerfaglærer og dommer Andy Jakobsen er glad. Deltagerne har været tidspressede, årets mureropgave har indeholdt mange mursten, men fire ud af fem deltagere nåede hele opgaven.

”Det har været meget lige. Alle drengene er virkelig dygtige, og de har udvist et engagement og har holdt fokus på opgaven. Det er måske kommet bag på nogle af drengene, hvad det vil sige, at mure foran et så stort publikum, men de har klaret det flot.”

Årets vinder kvalificerer sig direkte til næste års DM i Skills, hvor det næste gang gælder om at kvalificere sig til Verdensmesterskaberne.

På trods af at der er meget på spil, har drengene det rigtig godt indbyrdes. De hjælper hinanden og hiver hinanden op.

At sammenholdet er vigtigt, kan også faglærer og dommer for flisemurerne Lars Skibdal Schmidt nikke genkendende til.

”Vi har en træningslejr i ugen op til Skills, og det er guld værd. Man kan ikke blive uvenner med nogle, man har det sjovt med. Drengene har fået en oplevelse for livet – uanset hvilken placering de bliver.”

Til spørgsmålet om, hvad det bedste ved DM er, lyder svaret ”Det er at se den udvikling drengene gennemgår – både fagligt og mentalt. Og at opleve den begejstring og de store følelser der kommer til udtryk både op til, under og efter Skills.”

Også murerfagets gæstedeltager fra Tanzania har fået en oplevelse for livet

murer