EUC Nord

EUC Nord havde som flere andre skoler i efteråret ´15 udfordringer med, at skolen ikke havde nok gf2-elever på mureruddannelsen. Med inspiration fra Rybners gode erfaringer kontaktede EUC Nord derfor flere virksomheder, der alle uden tøven sagde ja til at være med i et lignende kampagnetiltag.

EUC Nord udformede i samarbejde med 11 virksomheder en annonce, hvor kommende, motiverede gf2 -elever blev garanteret en elevplads fra første dag. De interesserede skulle blot kontakte skolens praktikpladskoordinator, som så ville sørge for, at ´jobsamtalerne´ blev planlagt.

Annoncen blev bragt én gang i ugeposten, og der har efterfølgende været mange henvendelser.

Praktikpladskoordinator Peter Lynge Kristensen fortæller:

"Vi havde en forhåbning om, at der var 25 elever, der ville starte på gf2 til januar. Vi havde haft et godt gf1 forløb, hvoraf 18 har valgt mureruddannelsen. Efter annoncen satte vi forhåbningen op til 30 tilmeldte, men nu er vi helt oppe på 37 elever, der starter på gf2. Annoncen alene har blandt andet givet 7 voksenlærlinge, hvoraf 6 af dem er på fuld uddannelsesaftale, og den sidste har en kontrakt, der i første omgang løber til 2017. Det er tydelig, at samarbejdet med virksomhederne har skabt noget opmærksomhed, som giver dønninger videre hen. Først blev annoncen sat i ugeposten, og efterfølgende fulgte Nordjyske op med en artikel om samarbejdet mellem skolerne og virksomhederne, og de gode resultater annoncen havde givet. Også den artikel var med til at generere ansøgninger. Med annoncen har vi både ramt de unge men bestemt også forældrene. Vi fået ansøgninger lokalt men også fra eksempelvis Esbjerg og Skive. Det ligner, at vi går nogle gode år i møde”, siger Peter Lynge Kristensen og slutter: ”Det var ikke så svært at få indgået samarbejdet med de lokale murervirksomheder – det svære er at få ideen – og den havde Rybners heldigvis fået til god inspiration for os andre. ”

 

Klik på billedet og læs Nordjyskes artikel:

 nye tider lærlinge søges