Er de nyuddannede byggefolk rustet til fremtidens byggeproces?

Værdibyg inviterer til sommertræf for byggeriets uddannelser og undervisere

Er de nyuddannede byggefolk rustet til fremtidens byggeproces?

Værdibyg er et samarbejde mellem byggeriets toneangivende organisationer. Værdibyg udvikler en ny fælles praksis for byggeprocessen, der skal fastholde værdierne i byggeriet igennem hele byggeprojektet - lige fra byggeprogrammet til driften af det færdige byggeri. De bedste erfaringer i håndteringen af byggeriets værdiskabelse er samlet i en række vejledninger, som også kan komme byggeriets forskellige uddannelser og studerende til gode.

Derfor inviterer vi nu byggeriets uddannelser og undervisere til sommertræf med fokus på den værdiskabende byggeproces og undervisning i byggeriets processor.

Programmet: Den værdiskabende byggeproces og de studerendes kompetencer

Efter en god frokost sætter vi den værdiskabende byggeproces på dagsordenen ift. uddannelserne i byggeriet, og du bliver præsenteret for Værdibygs arbejde, vejledninger og de konkrete værktøjer, der benyttes i praksis.

Dernæst har vil tre innovative praktikere lægge op til debat om, hvilke kompetencer virksomhederne i byggeriets værdikæde efterspørger hos de nyuddannede.

På den efterfølgende workshop fokuserer vi på gensidig inspiration omkring anvendelse af Værdibygs vejledninger i undervisningen. Hvordan kan vi i fællesskab løfte uddannelse i byggeprocessen.

Eftermiddagen afsluttes med et inspirerende oplæg med Søren Schultz Hansen om ”de digitale indfødte”, og hvordan vi motiverer dem som studerende på byggeriets uddannelser (se mere i programmet).

Vi afslutter med networking med dine kollegaer fra andre uddannelsesinstitutioner.

Tid: Tirsdag d. 16. august 2016 kl. 12-17

Sted: Den Sorte Diamant, Søren Kierkegaards Plads 1, København 

Deltagelse: Gratis, men tilmelding er nødvendig via dette Link

Program

12.00

Ankomst og frokost

13.00

Velkomst

v. Jan Eske Schmidt, formand for Værdibyg

13.10

Værdibyg – Hvad laver vi og hvad kan byggeriet og byggeriets uddannelser bruge os til?

v. Rolf Simonsen, Sekretariatsleder i Værdibyg

14.00

Hvilke kompetencer efterspørger byggeriets virksomheder hos de nyuddannede?

v.  Peter Haugaard, Regionsdirektør, Hoffmann Next Generation, Peter Noyé, Ekspertisechef, Niras og Lars Bo Lindblad, Direktør, RUBOW arkitekter

14.50

Pause

15.00 

Workshop – hvordan kan du bruge Værdibygs vejledninger?

Gensidig inspiration omkring anvendelse af Værdibygs vejledninger i undervisningen

16.15

De digitale indfødte

Inspirationsoplæg ved v. Søren Schultz Hansen
Søren Schultz Hansen er selvstændig erhvervsforsker, ekstern lektor på CBS og har tolv års erfaring fra den digitale reklamebranche. De seneste år har han specialiseret sig i en særlig generation af mennesker og medarbejdere: De digitale indfødte, der i denne tid bevæger sig ind i voksenlivet og ud på arbejdsmarkedet. De er den første generation, som er vokset op med internet, mobiltelefoner og sociale medier. Alle studerende er selvfølgelig digitale indfødte, og om bare fem år vil det være hver fjerde medarbejder, som i praksis har levet hele sit liv i en digital verden.

Hvordan tager vi imod dem på uddannelserne? – Hvordan tænker og handler de, og hvad er vigtigt i forhold til deres uddannelse og karriereplanlægning. Hvordan skal de motiveres og belønnes? Er det rigtigt, at de er en flok individualister og selvcentrerede narcissister? Og hvad med fordybelsen og koncentration?

17.00

Tak for i dag og networking