DM i Skills er i gang 'for fuld skrue'

Mathias Buch og Thorbjørn Paw Stryger følger nøje med fra sidelinien af tømrernes DM-konkurrencestand.

Mathias og Thorbjørn har begge selv prøvet at stå på den anden side af snoren – Thorbjørn vandt tilmed DM samt en bronzemedalje ved Verdensmesterskaberne i Brasilien sidste år.

Ingen af de to tidligere deltagere har kunne løsrive sig helt fra Skills og har blandt andet været med til at træne nogle af dette års deltagere. Og de har igen i år glædet sig til at være med til DM: ”Det er selvfølgelig anderledes af være med til DM som træner – det er både spændende og sjovt – men vi savner at være dem, der står derinde,” fortæller Mathias Buch.

Til spørgsmålet om opgavens sværhedsgrad svarer Thorbjørn Paw Stryger: ”Der er mange ting i den, men niveaumæssigt er den fin. Det er primært toppen, der kommer til at give nogle udfordringer – men deltagerne ved, at de kan løse den.”

Vil du vide mere om tømrernes DM-opgave, og hvordan den bedømmes, kan du se en video om dette års opgave her; video om Tømrernes DM-opgave

Og at deltagerne ved, at de kan løse opgaven, og at de brænder for at vise det, falder i fin tråd med Undervisningsministerens tale foran de over 2500 tilskuere ved åbningsceremonien:

”Erhvervsuddannelserne er ufatteligt vigtige for Danmark, og vi har brug for jeres talent. Men ikke mere snak.  Nu skal vi i gang. Det er nu, I skal ud og vise, hvad I kan. Janteloven hører ikke hjemme her,” lød det fra Ellen Trane Nørby.

 

tømrer2

 

tømrer 3

 

tømrer 4