Digitale uddannelsesaftaler

Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling har offentliggjort den nye it-løsning ”Digitale uddannelsesaftaler”, hvor uddannelsesaftaler kan indgås digitalt. Ministeriet håber, at både virksomheder og skoler vil tage godt imod den nye mulighed.

Digitale uddannelsesaftaler har det samme indhold som den nuværende formular til uddannelsesaftaler, som findes på ministeriets hjemmeside. De to metoder til indgåelse af uddannelsesaftaler, Digitale uddannelsesaftaler og formularen til uddannelsesaftaler, vil fremover eksistere side om side. På nuværende tidspunkt giver it-systemet ikke mulighed for at oprette tillæg, at ophæve en aftale eller at oprette en erklæring om delvis gennemført praktikuddannelse. Planen er, at de øvrige formularer også skal understøttes digitalt. Fordelene ved de digitale uddannelsesaftaler er:

  • Høj genkendelighed i forhold til aftaleformularen, hvilket gør det let at komme i gang
  • Hurtigere og lettere samarbejde mellem skole og virksomhed
  • Hurtigere oprettelse af mange og ens aftaler inden for samme speciale
  • Hurtigere indhentning af underskrifter fra alle parter og færre omkostninger forbundet med det
  • Sikker opbevaring af aftaler og sikker underskrift samt autentifikation med NemID

Digitale uddannelsesaftaler er en del af Elevplan, så man skal være bruger af Elevplan for at oprette digitale uddannelsesaftaler. Virksomheder, der ikke er brugere af Elevplan, kan ikke oprette digitale uddannelsesaftaler, men de kan underskrive digitale uddannelsesaftaler, der er udarbejdet af en skole.

Adgang til Digitale uddannelsesaftaler kan findes via disse links:
www.uddannelsesaftaler.dk eller www.elevplan.dk.