Murer Jens Peter Vestergaard og flisemurer Daniel Brodde Thomsen til VM i Brasilien 2015

Det blev til en tæt konkurrence mellem danmarksmesteren og nr. 2 ved DM i Skills 2015 for henholdsvis murer og flisemurer til udtagelseskonkurrencen på Københavns Hovedbanegård, hvor kun to af de fire kunne kvalificere sig til VM i Brasilien 2015.

Ved en kort åbningsceremoni midt i Københavns Hovedbanegårds mylder gav direktør Michael H. Nielsen fra Dansk Byggeri de fire finalister lidt ord med på vejen.

- I er nogle vigtige rollemodeller for andre og gode ambassadører for erhvervsskolerne, og jeg håber I får en god konkurrence her på Hovedbanegården i denne 24 timers udtagelseskonkurrence til VM i Brasilien. Da det helt sikkert bliver en hård konkurrence har jeg taget nogle bamse-maskotter med til jer - en til flisemurerne og en til murerne. Så har I den med til at give jer styrke, og husk hvis I vinder at tage den med til VM i Brasilien, da det kan give jer held og lykke også over der.

Der blev efterfølgende grint en del hos de tilhørende og ikke mindst hos de fire finalister, som alligevel tog i mod deres nu nye bamse-maskot for man kan jo aldrig vide om det virker. Kort efter satte koncentrationen atter ind hos de fire, som gjorde sig klar til den afgørende konkurrence om hvem af dem, der skal til VM Brasilien i august. Deres opgave hos murerne og flisemurerne bestod af at bygge DSBs logo på to forskellige måder.

Hos flisemurerne stod konkurrencen mellem: Daniel Brodde Thomsen, EUC Nord, Murerfirmaet Henriksen og Thomsen, som blev nr. 1 ved DM i Skills 2015 og Kasper Hansen, EUC Syd, Apos, Andr. Petersen og søn, som blev nr. 2 ved DM i Skills 2015.

Hos murerne stod konkurrencen mellem: Jens Peter Vestergaard, Herningsholm Erhvervsskole, Ole Ipsen, som blev nr. 1 ved DM i Skills 2015 og Daniel Kim Willemoes Pedersen, Selandia-CEU, murermester Christian Mark Nielsen, som blev nr. 2 ved DM i Skills 2015.

Faglærer til at hjælpe undervejs i konkurrencen

Til at hjælpe de fire finaliser var også de to faglærer Finn Pedersen fra Herningsholm - murerne og Lars Skibdal Schmidt fra EUC Nord - flisemurerne. Deres opgave var at støtte eleverne undervejs i konkurrencen. Det bliver også de to, der efterfølgende skal træne de to vindere frem til VM i Brasilien 2015.

Som det også er tilfældet ved DM, bliver opgaven til VM udleveret nogle måneder før, så deltagerne har en mulighed for at øve sig på den. Ved VM er der dog det ekstra 'tvist', at opgaven kan variere med op til 30 %, og hvilke ændringer der er, bliver først klart til selve konkurrencen.

Der var indkaldt to uafhængige dommer, som gennemgik de fire finalisters opgaver og til sidst vurderet, hvem der samlet havde lavet det bedste resultat.

Udtagelseskonkurrencen foregik på Købehavns hovedbanegård fra tirsdag den 10. februar 2015 kl. 12.30 og frem til onsdag den 11. februar 2015 til 12.30. 

Vinderne blev murer Jens Peter Vestergaard og flisemurer Daniel Brodde Thomsen, som nu kan se frem til massiv træning inden de sammen med deres faglærere skal til VM i Brasilien 2015.

 

Hovedsponsor murer:

Logo3Logo4

Hovedsponsor flisemurer:

Logo1Logo5Logo2