Flotte AUB-bevillinger til bygge- og anlægsuddannelserne

Forårets bevillinger fra Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB) er blevet meldt ud, og hele 16 skoler og lokale uddannelsesudvalg inden for bygge- og anlægsuddannelserne har fået deres ansøgninger godkendt.

Også Byggeriets Uddannelser har fået to flotte AUB-bevillinger til hhv. projektet 'Brolægger - en erhvervsuddannelse til fremtidens bygge- og anlægsbranche' samt til projektet 'Sikring af praktikpladser på bygge/anlægsuddannelserne på større byggerier’.

I det Faglige Udvalg for Struktør,- Tagdækker- og Brolæggeruddannelsen er de meget glade for bevillingen til Brolægger-projektet, da der er et stigende behov for udlærte brolæggere. Dette stiller krav til en yderligere opsøgende indsats overfor virksomhederne såvel som flere elever til uddannelsen.

Projektet 'Sikring af praktikpladser på byyge/anlægsuddannelserne på større byggerier’ har til formål at sikre praktikpladsdækningen på de nye store byggerier gennem systematisk og vedholdende arbejde hos bygherrer, hoved- og underentreprenører.

Hanne Koblauch Christensen, der fortsætter sit arbejde som den centralt koordinerende og udførende medarbejder på projekterne, glæder sig over bevillingerne:

Størrelsen af behovet for elever til byggeriets uddannelser matcher ikke den aktuelle elevsøgning i branchen. Det er af afgørende betydning, at vi får målrettet indsatsen nu, og jeg glæder mig til at fortsætte samarbejdet med både de faglige og lokale uddannelsesudvalg, skolerne og bygherrerne.

Byggeriets Uddannelser og de faglige udvalg ønsker de lokale uddannelsesudvalg og skolerne held og lykke med deres projekter og tillykke med bevillingerne.