Efteruddannelseskursus for tækkemænd på den Jydske Haandværkerskole i Hadsten

Den Jydske haandværkerskole afholder den 19. - 20. marts 2015 et efteruddannelseskursus for tækkemænd. Skolen har inviteret en hollandsk tækkemand Henk Jan van Ginkel, som har vundet flere priser inden for tækning til at undervise tækkemænd i Danmark.

Det er faglærer Ruud Conijn, som bl.a. underviser kommende tækkemand på Den Jydske Haandværkerskole, som har skabt kontakten til den hollandske tækkemand Henk Jan van Ginkel og gjort det muligt, at han kommer og underviser i teknikken ”Mansard Tækning”.

Ruud Conjin som også er hollandsk vil løbende under kurset oversætte til dansk, da der naturligt vil komme en del fagudtryk.

- Vi har allerede fået 28 forholdstilmeldinger fra tækkemænd, som vil deltage i kurset, så vi må have ramt noget rigtigt, siger faglærer Ruud Conijn fra Den Jydske Haandværkerskole.

- Det er ikke rigtig tidligere lykkes os at få tækkemænd til at deltage i efteruddannelseskursus, så vi er rigtig glade for, at der er interesse for dette kursus, fortæller områdeleder for tømrer- tækkemandsafdelingen Henrik Dalsgaard fra Den Jydske Haandværkerskole.

Tækkekurset foregår den 19. - 20. marts 2015 på Den Jydske Haandværkerskole.

Der er i øjeblikket planer om at gentage kurset. Her er det dog endnu ikke sikkert, at det bliver Henk Jan van Ginkel, som kommer til at undervise. Hvis Henk Jan van Ginkel ikke kommer, bliver det i stedet faglærer Ruud Conjin, som kommer til at undervise på det efterfølgende kursus.