AMU aktivitetsstatistik for 2014

Beskeden fremgang for BAI, men fortsat fald i AMU-aktiviteten generelt.
Til forskel fra en række udvalg har der i uddannelsesaktiviteten inden for bygge/anlæg og tilknyttet industri været en fremgang på 4,8 % fra 2013 til 2014. Denne fremgang er målt i antal kursister. De få udvalg, hvor der har været fremgang er BAI, Mejeri- og jordbrug, Transportområdet samt flygtninge-/indvandrerkurser.

Andre udvalg har haft en aktivitetsnedgang på 20 og 25 %. Det vurderes generelt, at det er efterspørgslen på kurser inden for det arbejdsorganisatoriske område, der er faldet mest, mens de fag-faglige kurser anvendes af flest personer.

Det er bemærkelsesværdigt, at kun BAI og flygtninge-/indvandrerområdet er steget også i antal årselever. Alle andre udvalg har haft en tilbagegang i antal årselever, hvilket er en indikator for, at det er korte kurser, der vælges. Trækket på EVE-rammen falder således, d.v.s. det beløb, der betales til institutionerne for Erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse. Gennemsnittet for alle udvalg viser et fald på 12,5 % fra 2013 til 2014 i antal årselever.

Se AMU-aktivitetsstatistikken og tilhørende kommentarer her.