Talentspor på erhvervsuddannelserne

I efteråret 2012 blev forsøgs- og udviklingsprojektet ’Talentudvikling af elever inden for murer- og tømreruddannelserne’ iværksat. Erhvervsskolereformens vægt på talentspor på landets erhvervsskoler kommer i naturlig forlængelse af det vellykkede projekt. Bag projektet står EUC Nord, UCH Uddannelsescenter Holstebro, Herningsholm Erhvervsskole, Københavns Tekniske Skole og Byggeriets Uddannelser. Skolerne inviterer nu andre skoler til at lære af de gode erfaringer, der er kommet i forbindelse med afviklingen af projektet.

’Talentudvikling af elever inden for murer- og tømreruddannelserne’ blev iværksat i efteråret 2012, og her 1½ år senere ved projektets afslutning er der blevet udviklet mange gode ideer og aktiviteter med fokus på talentudvikling.

Faglærerkursus: ’At lære om kap’

Et af formidlingsinitiativerne er et faglærerkursus, som bliver udbudt som et samarbejde mellem de 4 erhvervsskoler til andre skoler og undervisere med fokus på talentudvikling. På kurset skal der især arbejdes med coaching som pædagogisk virkemiddel. Herudover bliver selve konkurrencemomentet dyrket, og der kommer til at være oplæg og deltagelse fra fagenes landstrænere. Coach Theis Fatum tilknyttes kurset for at styrke forståelse, viden og kompetencer vedr. coaching som læringsstil.

Selve kurset kommer til at løbe af stablen i uge 32 på Herningsholm Erhvervsskole.

Andre formidlingsinitiativer:

  • Konkurrenceopgaverne, som fagene har udviklet i forbindelse med lokalmesterskaber og regionsmesterskaber og bedømmelsesplanerne, bliver tilgængelige via Undervisningsbanken.
  • Information på Byggeriets Uddannelsers hjemmeside.
  • Sommercamp for tømrertalenter i uge 23 på KTS.
  • Workshop for faglærer til ’Murernes uge 26’. Her vil der blandt andet være fokus på en konkurrence særlig udviklet til fagenes grundforløb.
  • Sommercamp for murer- og flisemurertalenter i uge 27 på Herningsholm Erhvervsskole.
  • Oplæg på Dansk Byggeris generalforsamlinger for murer- og tømrersektionen.

Yderligere information

For yderligere kontakt vedr. Forsøgs- og Udviklingsprojektet samt de videre formidlingsinitiativer kontakt Finn Pedersen, EUC Nord/ Telefon7224 6167 / Mail: fp@eucnord.dk