Talent har gode chancer for at vinde EM-medalje i teknisk isolering

Danmarksmesteren fra Skills i Aalborg 2014 i teknisk isolering Mathias Urth Mortensen rejser nu til Krakow i Polen for at møde Europas bedste isolatørelever/unge håndværkere. Med ham følger et syv mands stort hold, som skal støtte op om det unge talent.

Danmark har en medalje-chance, når europamesterskaberne for tekniske isolatørelever/unge håndværere går i gang fra den 18-19. september 2014 i Polen. Der er store forventninger til den nyudlærte isolatør Mathias Urth Mortensen, der til daglig arbejder for Uldjysk Isolering.

”Mathias har psyken til den slags konkurrencer. Han er fokuseret og lader sig ikke distrahere af publikum og konkurrenter. Det så vi ved DM, og kan han bare holde det niveau, så er der absolut en chance” fortæller uddannelseskonsulent John Hvass, der rejser med danmarksmesteren til Polen.

Tekniske isolatører fra Danmark har et højt fagligt niveau. Men modstanden bliver hård, for 23-årige Mathias fra Ikast skal op imod nogle af de bedste isoleringselever i Europa. Før afrejsen har Mathias været i træningslejr på EUC Nordvestsjælland, hvor han hver dag har øvet sig på en prøveopstilling. Selv tager han udfordringen med knusende ro.

”Jeg er ikke nervøs. Jeg har masser af erfaring fra min arbejdsplads” siger Mathias, der indrømmer, at han er født med et konkurrencegen, som han også får afløb for, når han spiller fodbold.

Krævende discipliner

Under konkurrencen skal Mathias og hans modstandere igennem flere discipliner inden for teknisk isolering, og de arbejder på hver sin dummy med vanskelige rørføringer, der skal beklædes med forskellige former for isolering, gummilister, pvc-folier og stålkapper. Alle opgaver skal være færdige inden for en stram tidsramme. Et internationalt dommerhold følger deltagerne tæt.

Hensigten med europamesterskabet er at udbrede kendskabet til faget og øge interessen blandt unge for at vælge uddannelsen.

Mesterskabet, der bliver arrangeret af Den Internationale Forening for Teknisk Isolering, løber hvert 2. år, og afholdes i forbindelse med den internationale industri-isoleringsmesse 4Insolation. Her skal Mathias Urth Mortensen dyste mod teknisk isolatørelever/unge håndværkere fra Tyskland, Polen, Frankrig, England, Norge, Østrig og Schweiz.

Fagsponsorer for Mathias Urth Mortensen er ISOVER/Saint Gobain, Øland A/S, Armandan A/S og arbejdsgiveren Uldjysk Isolering.