Faglærerkursus om digital ansøgning i bygge- og miljøsager

Kommunerne og regeringen er blevet enige om at gøre det obligatorisk for borgerne at betjene sig selv digitalt på alle egnede serviceområder frem mod 2015. De obligatoriske områder indføres pr. lov og vedtages i Folketinget.

Størstedelen af landets kommuner er tilsluttet, og forventningen er, at systemet er landsdækkende inden årets udgang. Du kan se mere om den digitale ansøgning – Byg og Miljø selvbetjeningsløsning her.

Signe Bøttzau fra Learnmark Horsens og Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri, BAI, gennemfører i samarbejde et faglærerkursus om Digital ansøgning i bygge- og miljøsager.

Baggrunden for uddannelsen er, at alle typer af byggesager og flere miljøsager er omfattet af et offentligt selvbetjeningssystem, som borgere og virksomheder skal benytte til at ansøge, anmelde og kommunikere med de lokale myndigheder.

Der skal ansøges digitalt inden for alle byggesager i henhold til bygningsreglementet, hvad enten det drejer sig om bygning af nyt, renovering af eksisterende byggeri, fredede ejendomme, sommerhuse og inden for miljøsager.

Målgruppe for faglærerkurset
Målgruppen er faglærere på erhvervsskoler og AMU-Centre, der skal undervise i AMU-kurset 48001 ”Digital ansøgning i bygge- og miljøsager”. Faglærere fra grunduddannelserne har også mulighed for at deltage.  

Tid og sted
Kurset finder sted på Learnmark Horsens, Vejlevej 150, 8700 Horsens den 9. oktober 2014 kl. 8.30 til 15.30. Kurset er et 1-dags kursus. Der er 24 pladser, som besættes efter ”først til mølle princippet”. Gebyr for deltagelse er 450 kr.

Tilmelding sker til: Jette Nielsen 88163647 / jvni@learnmark.dk